Taidetutka-verkkolehden neljäs numero raottaa muutoksen ovea

19.10.2018
Palikkateatteria. Kuvassa taiteilija Roosa Halme. Kuva: Jussi Virkkumaa.

Taidetutka-verkkolehden neljännen numeron teemana on Taide ja muutos. Lehti on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle. Taidetutka ilmestyy kahdesti vuodessa. Ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2017.

Taide on muutos

Taide ja muutos -teemanumerossa tarkastellaan erityisesti taidetta, joka tapahtuu perinteisten taideinstituutioiden ulkopuolella dialogissa ympäröivän yhteisön, yhteiskunnan ja yksilöiden kanssa kouluissa, vastaanottokeskuksissa, palvelutaloissa, päiväkodeissa tai vaikkapa osana kuntouttavaa työtoimintaa. Kirjoittajat pohtivat artikkeleissaan taiteen muutosvoiman mahdollisuuksia ja erityisyyttä. Mitä taiteella voidaan muuttaa? Mitä muutos merkitsee taiteen tekijälle tai heille, joiden kanssa taidetta tehdään?

Taiteilija positiivisena häiriötekijänä

Lehden neljännen numeron päätoimittajana toimii valtakunnallisen taiteen ja hyvinvoinnin yhteyspisteen Taikusydämen projektipäällikkö Anna-Mari Rosenlöf:

– Tässä numerossa taide näyttäytyy ajattelun ja toiminnan nyrjäyttäjänä, taiteilija toisin katsojana ja läsnäolijana. Taiteilija voi toimia yhteisössä positiivisena häiriötekijänä ja tasa-arvoisten kohtaamisten fasilitaattorina.

Taidetutkan taustalla on laaja-alainen tekijäjoukko. Lehden hallinnoinnista vastaa Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry.

Tervetuloa Taidetutkan pariin: www.taidetutka.fi

Lisätietoja:
Anna-Mari Rosenlöf
projektipäällikkö,
Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Turun ammattikorkeakoulu
anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi
p. 050 5985257

Artikkelin kuva: Jussi Virkkumaa.