Taidetutkan viides numero visioi taiteen ja kulttuurin tulevaisuutta

23.07.2019

Taidetutka-verkkolehden viidennen numeron teemana on taiteen ja kulttuurin tulevaisuus. Lehti on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle. Taidetutka ilmestyy kahdesti vuodessa. Ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2017.

Visio 2030

Uusimman numeron teema syntyi eduskuntavaalivuoden alun innoittamana, aivan sote-uudistuksen kaatumisen kynnyksellä. Millaisia muutoksia voisimme kulttuurin kentällä saada aikaan, jos kehittämistyön tulokset ja uudet keinot otettaisiin oikeasti käyttöön sekä tutkimuksellinen evidenssi taiteen ja kulttuurin vaikutuksista yhteiskuntaamme huomioitaisiin? Miltä Suomi näyttäisi vuonna 2030, jos taide- ja kulttuuripalvelut olisivat oikeasti osa kaikkien suomalaisten elämää? Onko Suomi rohkea edelläkävijämaa vai olemmeko vain varovaisia perässähiihtäjiä?

Ihmisyys ei ole projekti

Lehden viidennen numeron päätoimittajana toimii Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu:

Suomi on jo kulttuurihyvinvoinnin, yhteisötaiteen ja taidekasvatuksen kärkimaiden joukossa. Suomalainen kulttuuri- ja sote-alojen yhteistyön tiivistyminen kiinnostaa alan kehittäjiä laajasti. Kasvaaksemme yhteiskunnaksi, jossa ihmisten on hyvä elää, tarvitsemme taiteen ja kulttuurin kestäviä rakenteita. Tarvitsemme rohkeutta toimia toisin. Ihmisyys ei ole projekti.

Taidetutkan taustalla on laaja-alainen tekijäjoukko. Lehden hallinnoinnista vastaa Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry.

Tervetuloa Taidetutkan pariin: www.taidetutka.fi

Lisätietoja:
Anna-Mari Rosenlöf
projektipäällikkö,
Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Turun ammattikorkeakoulu
anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi
p. 050 5985257