Blogit ja verkkolehdet

Taidetutka
Taidetutka on kesäkuusta 2017 alkaen kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Lehti on laajan yhteistyöjoukon yhteinen ja moniääninen ponnistus. Taidetutka on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle.

****

Tälle sivulle on koottu myös muita taiteen, kulttuurin, hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden yhteyksistä kertovia blogeja sekä verkkolehtiä. Lisäksi mukana on yhteisötaiteeseen keskittyviä blogeja sekä taiteen tekemistä uusissa toimintaympäristöissä käsitteleviä blogeja.


Art Thou Well -blogi

“Psychology, Arts & Health via a Churchill Travelling fellowship”

Kliinisen psykologian tohtori Kat Taylor kirjoittaa blogissaan mm. taiteen ja hyvinvoinnin alan tutkimuksesta ja tutkimukseensa liittyvistä matkoista Suomessa ja Yhdysvalloissa.

******

ArtsEqual-hankkeen Equally Well -blogi
”ArtsEqual tutkii, kuinka taide voi lisätä tasa-arvoa ja hyvinvointia ja miten se voisi olla kaikille kuuluva peruspalvelu. Mutta mitä kaikkea se tarkoittaa käytännössä? Tässä blogissa näytetään, mistä kaikesta ArtsEqual rakentuu.”

*******

Ellin blogi – Nykytanssia ja tanssielokuvaa tekien, kokien ja katsoen kotona asuville ikäihmisille

“Tähän blogiin päivitän kuulumisia työskentelystäni Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotisella apurahalla aiheena Nykytanssia ja tanssielokuvaa tekien, kokien ja katsoen kotona asuville ikäihmisille.” – tanssitaiteilija Elli Isokoski

*******

Kulttuuria kaikille -palvelu 

“Kulttuuria kaikille -palvelun blogissa kulttuurikentän eri toimijat pohtivat saavutettavuutta ja moninaisuutta. Lisäksi Kulttuuria kaikille -palvelu bloggaa arjestaan. Blogin kaikki tekstit voi myös kuunnella, kuten muutkin sisällöt Kulttuuria kaikille -sivulla.”

*******

Kulttuurinen vanhustyö

Myrskyryhmä-tanssiryhmän tuottaja Mervi Leivo bloggaa kulttuurisesta vanhustyöstä.

*******

Kulttuuripolku senioreille -hankkeen blogi Polun varrelta, Socom oy
”Blogi sisältää hankehenkilöstön polun varrella tuumaustaukoina ja hengähdyshetkinä mieleen juolahtaneita ajatuksia siitä, mitä tarkoittaa, kun taiteilija menee töihin soteen.”

*******

Merikotkan residenssi Oulussa
Blogia kirjoittavat yhteisötaiteilija Merja Männikkö ja kuvataiteilija Riikka Kontio, jotka muodostavat Ytimessä-työryhmän.

*******

Pro soveltavan taiteen tila ry:n dialoginen blogi

Prostt ry on syksyllä 2013 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on vahvistaa soveltavan taiteen kentällä työskentelevien taiteilijoiden toimintaedellytyksiä. Yhdistyksen dialogisessa blogissa eri alojen taiteen tekijät tuovat näkökulmia siihen, missä ja miten taiteen soveltamista tapahtuu ja mitä se oikeastaan on. Jokainen blogikirjoittaja voi ehdottaa omassa tekstissään tulevia kirjoittajia. Blogiin toivotaan rohkeita avauksia ja villejä heittoja! Mistä sinä haluaisit kirjoittaa?

*******

Taide arjen vahvistajana
”Kulttuurituottaja Jaana Gummerus kirjoittaa ihmisten, taiteen ja kulttuurin kohtaamisista sote-alalla.”

*******

Taide in Action -hankkeen blogi – sirkusta ja taidetoimintaa vastaanottokeskusten ja hätämajoitusyksiköiden lapsille ja nuorille

*******

Taidemaalarina palvelukeskuksessa – Pohdintaa kuvataiteen olemuksesta ja taiteilijan roolista

 

*******


Taide ulkoilee

Taide ulkoilee
”Taikusydämen ja Taiken keväisessä Taide ulkoilee -kampanjassa viedään taidetta ihmisten ilmoille ja pyritään luomaan taiteen ympärille kiinnostavia kohtaamisia ja keskusteluja. Tapahtumista kerrotaan kampanjan blogissa.”

*******

Tanssi on turkulainen perusoikeus 
”Läntisen tanssin aluekeskuksen Hyvinvointitiimi on joukko ammattitanssitaiteilijoita, jotka työskentelevät erilaisten ihmisten ja kohderyhmien kanssa tanssilähtöisesti, tanssia soveltaen ja tanssin avulla hyvinvointia luoden. Tiimi luottaa ajatukseen, että kaikilla on samat kulttuuriset oikeudet ja että taide tuottaa hyvinvointia. Blogissa kerrotaan tanssin hyvinvointivaikutuksista ja kurkistetaan kulttuurihyvinvointityöhön taiteilijan näkökulmasta.”

*******

TEIJO – tee itse taidetta ja osallistu -hankkeen blogi

*******

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian Soveltava taide ja Luova tuottaja (YAMK) -koulutusten blogi

*******

Voimapuu
“Voimapuu-blogia kirjoittaa Sirpa Tiensuu, mielenterveys-ja päihdetyöhön suuntautunut sairaanhoitaja. Blogin punainen lanka on voimaantuminen ja tavoitteena on löytää erilaisia keinoja ja ideoita siihen.”

*******

Äänten kaupunki

“Äänten kaupunki on projekti, jossa rakennetaan Joensuun kaupungin kokemuksellinen äänikartta yhdessä osallistujien kanssa. Äänikartta sijoitetaan myös www-ympäristöön ja se on kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä. Projekti nostaa esiin äänien merkityksen työhyvinvoinnissa ja arjessa sekä luo keinoja keventää äänen taakkaa. Ohjaajat ovat ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering sekä musiikkitieteen yliopistonlehtori, filosofian tohtori, äänimaisematutkija Noora Vikman”

Projektin blogia pääset klikkaamalla sivun oikean yläkulman menua, josta valitse kohta BLOG.

Taikusydän ei vastaa blogien sisällöstä.
Jos haluat ilmoittaa oman blogisi mukaan listalle, ota yhteyttä:

Anna-Mari Rosenlöf
Projektipäällikkö
Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia
Puhelin: +358 50 5985257

Artikkelikuva: Pixabay.
Päivitetty 21.2.2019.