Ilmoitustaulu

Soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaajakoulutus, Turku

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry ja Taiteen Sulattamo ry käynnistävät yhdessä soveltavan taiteen vertaisryhmänohjaaja –koulutuksen.

Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä tai ryhmänohjaamisesta. Motivaatio kokeilla ja oppia uutta riittää.

Koulutus koostuu neljästä osa-alueesta: ryhmän ohjaaminen, soveltava taide, oman ohjaussuunnitelman kehittäminen ja testaaminen sekä vertaistyönohjaus harjoittelun aikana.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet perustaa itseään kiinnostava vertaisryhmä sekä ohjata ryhmän toimintaa. Käytössä on Kulttuurin Verso – hankkeen ja ryhmätoiminnanjärjestäjän tuki ohjaustilanteessa.

Koulutus on ryhmänohjaamisen opiskelua toiminnallisesti soveltavan taiteen keinoin. Koulutus sisältää perusteet ryhmän ohjaamiseen, soveltavaan taiteeseen sekä taiteen soveltamiseen omassa vertaisryhmän ohjaamisessa.

Koulutuksen aikana suunnitellaan oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta 4 x 1.5 tunnin työpaja, jonka vertaisryhmänohjaaja toteuttaa haluamassaan ryhmässä.

Koulutukseen sisältyy vertaistyönohjaus ja tuki oman ryhmän perustamiseen, aloittamiseen ja ohjaamiseen.

Mitä koulutuksesta saa?

Koulutuksen tavoitteena on löytää omat vahvuudet ohjaajana sekä konkreettisia työvälineitä ryhmän ohjaamiseen, tunnistaen haasteet, joita ryhmänvetäjä kohtaa työssään. Koulutuksen aikana osallistuja pääsee kehittämään omaa ja uudenlaista ryhmätoimintaa. Välineitä taiteen soveltamiseen ryhmätoiminnassa. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet perustaa itseään kiinnostava vertaisryhmä sekä ohjata ryhmän toimintaa.

– Lähiopetuksen tuntimäärä: 120h (oppituntia)

– Oman ohjaussuunnitelma toteuttaminen: 12h

– Vertaistyönohjaus -tapaamiset: 3 x 2h

Kouluttajina Taiteen sulattamosta muusikko ja teatteri-ilmaisunohjaaja (YAMK) Mikaela Mansikkala, sekä hanketyöntekijä Jenni Hoppi.

Lähikoulutus alkaa maanantaina 5.10.2020.

Aika: kaksi kertaa viikossa (ma ja ke) klo 15-19 (18 opetuskertaa/4h/kerta)

Lähikoulutuksen paikka: Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry, Kohtaamispaikka, os. Hämeenkatu 28, TURKU.

Koulutukseen valitaan 10 – 12 henkilöä.

Haku koulutukseen päättyy tiistaina 15.9.2020.

Löydät sähköisen hakemuslomakkeen tästä linkistä.

Lisätietoa:

toiminnanjohtaja Eeva Siivonen

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry

Hämeenkatu 28 E | 20700 TURKU
eeva.siivonen@itu.fi
p. +358 400 969 393
www.itu.fi

 

***************************************************************

 

Julkaisemme ilmoitustaululla ajankohtaisia vinkkejä, linkkejä, tietoja uusista julkaisuista, avustushakuja, työpaikkailmoituksia ja tapahtumatietoja. Voit jättää oman ilmoituksesi sivun alareunasta löytyvällä lomakkeella.


 

Päivitetty 18.9.2019.