Taideresepti tukee psykososiaalista hyvinvointia - Taikusydän-uutiskirje 7/2024

21.08.2024
Elokuun uutiskirjeessääme on mukana runsaasti vinkkejä syksyn tulevista tapahtumista.

Kulttuurihyvinvointialan tutkimus on monitieteistä ja monimenetelmäistä. Alalla ilmestyy jatkuvasti kiinnostavia tutkimusartikkeleita. Tässä uutiskirjeessä esittelemme tuoreen kansainvälisen systemaattisen katsauksen taidereseptitoiminnan vaikutuksista yksilön terveyteen ja hyvinvointiin. Kyseessä on ensimmäinen systemaattinen katsaus aiheesta.

Systemaattinen katsaus on järjestelmällisesti toteutettu katsaus, jossa etsitään vastausta tarkasti määriteltyyn tutkimuskysymykseen. Tutkimusten haku tietokannoista ja muista lähteistä toteutetaan systemaattisesti ja raportoidaan tarkasti sekä valittujen tutkimusten laatu arvioidaan huolellisesti. Siten systemaattinen katsaus antaa hyvän kuvan kaikesta tutkimusongelman kannalta olennaisesta tutkimustiedosta sekä tiivistää niiden olennaisen sisällön.

Systemaattinen katsaus taidereseptitoiminnasta tarjoaa näyttöön perustuvaa tietoa päätöksenteon sekä toiminnan kehittämisen ja jatkotutkimuksen tueksi. Tutustu englanninkieliseen tutkimukseen tämän uutiskirjeen Tutkimuksia-palstan uutisesta.

LUE UUTISKIRJE