Koulutus

Taikusydän kokoaa tietoa eri koulutusta järjestävien tahojen taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksiin liittyvästä koulutustarjonnasta. Tavoitteenamme on kartoittaa, millaista koulutusta järjestetään niin taiteen ammattilaisille kuin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattilaisille eri koulutusasteilla. Kartoitamme myös alaan liittyviä täydennyskoulutuksia ja hankkeita tälle sivulle.

HUOM! Sivu täydentyy 2021-2022 ja on osin keskeneräinen!

Liity mukaan Taikusydän-kouluttajaverkostoon!

Kulttuurihyvinvoinnin kouluttajat ja alan koulutuksen kehittämisestä kiinnostuvat kohtaavat Facebook-ryhmässä “Taikusydän-kouluttajaverkosto”, johon voi liittyä keskustelemaan ja jakamaan tietoa alan koulutuksista ja kehittämisestä. Ryhmässä voi myös markkinoida ja tarjota alan koulutuksia. Pääset mukaan keskusteluihin liittymällä kouluttajaverkoston Facebook-ryhmään.

Taikusdyän on järjestänyt yhteistyökumppaneiden kanssa kouluttajaverkoston tapaamisia vuosina 2017-2019. Ensimmäinen kouluttajaverkoston tapaaminen järjestettiin 15.9.2017 Metropolia AMK:n tiloissa Helsingissä.

Toinen kouluttajaverkoston tapaaminen järjestettiin Turussa 15.5.2018 osana MOMU-hankkeen päätösseminaaria. Lue lisää koulustapaamisesta täältä.

Kolmas kouluttajaverkoston tapaaminen järjestettiin Helsingissä Metropolia ammattikorkeakoulun tiloissa perjantaina 29.11.2019. Lue lisää tapahtumasta täältä. 

Kartoitus ja ajatuksia taideterapia-alan koulutuksesta Suomessa

 Tutkiskelin keväällä 2022 taideterapia-alan koulutuksia, koska etsin itselleni sopivia jatko-opintoja taideterapiatyön parissa. Työni oli vasta alussa, kun minulle tarjoutui mahdollisuus......
Lue lisää

Katsaus kulttuurihyvinvointialan koulutukseen

Kulttuurihyvinvoinnin yliopettaja Liisa-Maria Lilja-Viherlampi (Turun AMK) taustoittaa artikkelissa kulttuurihyvinvointialan koulutuksen lähtökohtia elämänikäisen koulutusjatkumon ja......
Lue lisää

Päivitetty 12.8.2022.