Koulutus

Taikusydän kokoaa tietoa eri koulutusta järjestävien tahojen taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksiin liittyvästä koulutustarjonnasta. Tavoitteenamme on kartoittaa, millaista koulutusta järjestetään niin taiteen ammattilaisille kuin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattilaisille.

Kulttuurihyvinvoinnin alalla järjestetään tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi monenlaisia täydennyskoulutuksia, seminaareja, työpajoja ja webinaareja. Koulutuksia järjestävät muun muassa yliopistot, ammattikorkeakoulut, kesäyliopistot sekä työväen- ja kansalaisopistot.

Tiedotamme eri järjestäjien ajankohtaisista koulutuksista mahdollisuuksien mukaan Taikusydämen uutiskirjeessä.

Voit etsiä kulttuurihyvinvointiin liittyviä avoimen AMK:n tai avoimen yliopiston koulutuksia myös Opintopolusta.

Tutustu sivuillamme myös kulttuurihyvinvoinnin lyhytkoulutukseen, jonka voi suorittaa itsenäisesti sivuillamme olevien ohjeiden ja materiaalien avulla.

 

Liity mukaan Taikusydän-kouluttajaverkosto -Facebook-ryhmään!

Kulttuurihyvinvoinnin kouluttajat ja alan koulutuksen kehittämisestä kiinnostuvat kohtaavat Facebook-ryhmässä “Taikusydän-kouluttajaverkosto”, johon voi liittyä keskustelemaan ja jakamaan tietoa alan koulutuksista ja kehittämisestä. Ryhmässä voi myös markkinoida ja tarjota alan koulutuksia. Pääset mukaan keskusteluihin liittymällä kouluttajaverkoston Facebook-ryhmään.

Taikusydän on järjestänyt yhteistyökumppaneiden kanssa kouluttajaverkoston tapaamisia vuosina 2017-2019. Ensimmäinen kouluttajaverkoston tapaaminen järjestettiin 15.9.2017 Metropolia AMK:n tiloissa Helsingissä.

Toinen kouluttajaverkoston tapaaminen järjestettiin Turussa 15.5.2018 osana MOMU-hankkeen päätösseminaaria. Lue lisää koulustapaamisesta täältä.

Kolmas kouluttajaverkoston tapaaminen järjestettiin Helsingissä Metropolia ammattikorkeakoulun tiloissa perjantaina 29.11.2019. Lue lisää tapahtumasta täältä. 

Avoin verkkokurssi Kulttuurihyvinvoinnin perusteet tarjoaa tietopaketin kulttuurihyvinvoinnista

Miten lukeminen voi edistää hyvinvointia? Millaisia rooleja taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla voi olla nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemisessa? Mitä sosiaali- ja terveysalan......

Kartoitus ja ajatuksia taideterapia-alan koulutuksesta Suomessa

 Tutkiskelin keväällä 2022 taideterapia-alan koulutuksia, koska etsin itselleni sopivia jatko-opintoja taideterapiatyön parissa. Työni oli vasta alussa, kun minulle tarjoutui mahdollisuus......

Katsaus kulttuurihyvinvointialan koulutukseen

Kulttuurihyvinvoinnin yliopettaja Liisa-Maria Lilja-Viherlampi (Turun AMK) taustoittaa artikkelissa kulttuurihyvinvointialan koulutuksen lähtökohtia elämänikäisen koulutusjatkumon ja......

Päivitetty 6.3.2023.