BASKERIPÄÄT-podcastin toinen tuotantokausi starttaa 6. syyskuuta 2021

15.11.2021

Baskeripäät on kulttuuri- ja sote-alan yhteistyönä syntynyt kupliva, asiantuntijatiedolla maustettu kulttuurihyvinvointipodcast. Podcastin ensimmäinen kausi julkaistiin syksyllä 2020.

Baskeripäät -podcast syntyi tarpeeseen viestiä kulttuurihyvinvoinnin teemoista mahdollisimman helposti ja lähestyttävästi sekä tuottaa tietoa alan mahdollisuuksista osallisuuden vahvistajana. Ensimmäisen kauden aikana käsiteltiin taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja hyvinvointivaikutuksia, tulevaisuuden näkymiä sekä jokaisen henkilökohtaisen taidesuhteen etsimistä.

Uusi 10 jakson kausi julkaistaan syksyllä 2021. Toisen kauden aikana pureudutaan kulttuurialan rahoitukseen, rakenteisiin ja ominaispiirteisiin sekä taiteen ulottuvuuksiin osana yhteiskunnan eri toimintoja. Vierailijoina kaudella on monipuolisesti kulttuurihyvinvointialan asiantuntijoita, taiteilijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Podcastia luotsaavat teatteri-ilmaisun ohjaaja Elina Salmi ja terveydenhuollon opettaja Tiina Mämmelä. Jaksot ilmestyvät joka maanantai 6.9.-8.11.2021. Jaksot julkaistaan yleisimmillä julkaisualustoilla: Spotifyssä, Anchorissa ja Google Podcastsissa.

Seuraa Baskeripäitä ja osallistu keskusteluun:

Instagram: @baskeripaat

Baskeripäät Anchorissa

Baskeripäät Spotifyssä 

Jaksot

1. Baskeripäät’s back alright! (julkaistu 6.9.)

Mitä kuuluu Baskeripäille? Pikakertaus siihen, mistä kulttuurihyvinvointialassa ja kulttuurihyvinvointipalveluissa olikaan kyse. Tiina ja Elina avaavat toisen kauden.

2. Taiteilija yrittäjänä (julkaistu 13.9.)

Kulttuurihyvinvointipalvelut yritystoimintana. Mitkä ovat kulttuurialan yrittäjyyden erityispiirteitä? Vieraana Toimintavoima Oy:n toimitusjohtaja, teatterialan ammattilainen ja Kymenlaakson hyvinvointia kulttuurista -verkoston yhteyshenkilö Piia Kleimola.

3. Kulttuurihyvinvointia tarjottimelta (julkaistu 20.9.)

Kulttuurihyvinvoinnin palvelutarjotin. Miten luodaan kulttuurihyvinvointipalveluiden markkinaa? Vieraana kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija ja Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu.

4. Välitila (julkaistu 27.9.)

Millaista on olla taiteilija työelämässä? Jakson aiheena välitila, resilienssi, eli muutosjoustavuus ja taitelijuus koronan aikana. Vieraana tanssija, koreografi ja Alalantela Companyn perustaja Joel Alalantela.

5. TOO – Taide osana organisaatioita (julkaistu 4.10.)

TOO – toimiala, mikä se on? Jaksossa puhutaan taiteilijan muuttuvasta työnkuvasta, välittäjäosaamisesta ja TOO – verkostosta. Vieraana performanssitaiteilija, taiteilija-kehittäjä ja Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijana toiminut Krista Petäjäjärvi.

6. Kulttuuribudjetti prosenttiin (julkaistu 11.10.)

Mitä on kulttuuri- ja taidealan edunvalvontatyö? Vieraana yhteiskuntatieteiden maisteri, tutkija ja Kulta ry:n puheenjohtaja Rosa Meriläinen.

7. Elämänpuu (julkaistu 18.10)

Hyvä elämä ja vanheneminen. Millaista on taiteilijan työ ikäihmisten palveluissa? Asiantuntijana yhteisötaiteilija, Baskeripäiden oma Elina Salmi.

8. Mielenterveysaktivismi (julkaistu 25.10)

Mitä on kokemusasiantuntijuus ja miten taide toimii kokemusasiantuntijatoiminnan tukena? Vieraana Hyvän Mielen Talon kokemustoiminnan koordinaattori Virve Saaranen.

9. Yhdenvertaisuus ja monikulttuurisuus (julkaistu 1.11.)

Onko taide- ja kulttuurikenttä monimuotoinen ja inklusiivinen? Puhutaan kokemuksista monikulttuurisessa yhteisössä toimimisesta ja kulttuurin tuomista mahdollisuuksista kotouttamisessa. Vieraana teatteri-ilmaisun ohjaaja (FM) Miia Säppi.

10. Kuntapolitiikka ja kulttuuri (julkaistu 8.11.)

Miten  kuntapolitiikassa voi vaikuttaa kulttuurihyvinvoinnin rakenteellisiin mahdollisuuksiin? Asiasta keskustelevat kuntavaikuttajat Tiina ja Elina.