Hyvinvoinnin ja terveyden Kulttuurimarkkinat

Hotelli Sveitsi, Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää 27.8.2020 9:00

Red Carpet -festivaalin oheisohjelmistoon kuuluva koulutus- ja kontaktitapahtuma kerää yhteen päättäjiä, sosiaali-, terveys-, ja hyvinvointialojen toimijoita sekä kulttuuri- ja taidealojen edustajia.

Tapahtuman punaisena lankana kulkee hyvinvoinnin tukeminen kulttuurin ja taiteen keinoin, kulttuuristen oikeuksien täyttyminen suomalaisessa yhteiskunnassa, taiteilijoiden uusien työmahdollisuuksien edistäminen ja taiteen yhteiskunnallisen hyödyn esille tuominen. Tapahtumassa vahvistetaan ja edistetään sote-, hyte- sekä taide- ja kulttuuriammattilaisten yhteistyötä.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?
– Hyvinvointi-, sosiaali-, terveys- ja muiden toimialojen päättäjille, suunnittelijoille ja työntekijöille, joita kiinnostaa kulttuurin ja taiteen tarjoamien mahdollisuuksien käyttö ja kehittäminen omassa työssään voimauttavana, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistävänä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevana toimintana.
– Taiteilijoille, luovien alojen toimijoille ja artisteille, jotka tarjoavat osaamistaan hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalojen käyttöön.

Iltapäivän ohjelman klo 12:45-15:00 valtaa Törmäämö, jossa hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalojen toimijat pääsevät tutustumaan taiteilijoiden, artistien sekä kulttuuri- ja taidepalvelujen tuottajiin. Törmäämössä taide- ja kulttuurialojen edustajat pääsevät esittelemään toimintaansa speed dating -periaatteella. Kutsumme sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia osallistumaan näille hyvinvointitreffeille ja ideoimaan yhteistyötä! Törmäämössä on myös erillinen tila, jossa on mahdollista esitellä toimintaa suuremmalle yleisölle yhdellä kerralla.

ILMOITTAUDU TÖRMÄÄMÖÖN viimeistään 5.8.2020 tästä linkistä: https://forms.gle/Unwh5yyth27FaXGU7

OHJELMA: HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN KULTTUURIMARKKINAT (pdf)

09:00     AAMUKAHVIT, Uudenmaan liitto 

09:15     Tervetuloa, Red Carpet -festivaalijohtaja Antti Luusuaniemi

09:20     Videotervehdys, arkkiatri Risto Pelkonen

09:30     Avaus, maakuntajohtaja Ossi Savolainen

09:50     Kulttuurin rooli alueellisessa hyvinvointikertomuksessa, Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Perusterveydenhuollon yksikkö

10:35     Läsnäolo ja tarinat, näyttelijä Kari Ketonen

11:05     Paneelikeskustelu, mm.Ossi Savolainen, Maarit Varjonen-Toivonen ja Kari Ketonen, paneelin moderoi terveyden edistämisen ylilääkäri Helena Liira

11:45     Lounas

12:45-15:00     Törmäämö, Tutustumista taide- ja kulttuuripalveluihin hyvinvoinnin  tukena.

Uudenmaanliiton ja Taikusydän Uudenmaan alueverkoston tilaisuuden tavoite on virkistää terveyden, hyvinvoinnin, sosiaalitoimen ja kulttuurin edustajien yhteistyötä kulttuurisen yhdenvertaisuuden, henkisen hyvinvoinnin, kokonaisvaltaisen terveyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi.

Ilmoittaudu esittelemään taide- tai kulttuuritoimintaa Törmäämö -osuuteen TÄSTÄ.
Varsinainen ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu 4.8.

Tapahtuma lähetetään myös livestreamina Taikusydän – Uudenmaan alueverkosto Facebook-ryhmään sekä Uudenmaanliiton ja Taiteen Sulattamo ry.n sosiaalisen median kanaviin.

Livestiimi käynnistyy to 27.8. klo 9:15. Lähetys on tapahtuman päätytyyä katsottavissa 14 vrk ajan linkissä: https://www.youtube.com/watch?v=IKsM97a-d7U&feature=youtu.be

linkki Facebook-tapahtumaan, jossa lisää tietoa tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/773814453384858/

Tiedustelut: Tarja Haili erityisasiantuntija, kulttuuri / Uudenmaan liitto.
p. 040 7741718, tarja.haili@uudenmaanliitto.fi

Tiedustelut liittyen Törmäämöön: Aliisa Lehtonen järjestösihteeri / Taiteen Sulattamo ry
p. 040 180 6689, aliisa.lehtonen@taiteensulattamo.fi

Tilaisuus on osallistujille maksuton. Omakustannelounas. Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään.
https://redcarpetfestari.fi/oheistapahtuma/hyvinvoinnin-terveyden-kulttuurimarkkinat/