Kulttuurihyvinvointifoorumi

Turku, Kokouskeskus Aitiopaikka, Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2 6.6.2023 9:00

Taikusydän, Turun kaupungin kulttuurin kärkihanke ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät yhteistyössä ensimmäisen valtakunnallisen Kulttuurihyvinvointifoorumin 6.6.2023 klo 9-15.20 Turussa. Tilaisuuden teemoina ovat lasten ja nuorten hyvinvointi, kulttuurilähetetoiminnan kehittäminen, kulttuurihyvinvointipalveluiden konseptointi sekä taide mielenterveystyössä ja kokemusasiantuntijatoiminnassa. Tilaisuus on suunnattu kaikille kulttuurihyvinvoinnista ja edellä mainitusta teemoista kiinnostuneille, eri alojen ammattilaisille, tutkijoille sekä opiskelijoille.

Aamupäivän ohjelmaan on mahdollista osallistua myös striimauksen välityksellä. Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.5. klo 16 mennessä tällä lomakkeella! Ohjelma tarkentuu kevään kuluessa.

OHJELMA (muutokset mahdollisia, ohjelma päivittyy)

8.30               Aamukahvia ja verkostoitumista

9.00               Foorumin avaus, Elina Rantanen, hyvinvoinnin apulaispormestari, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja, Turun kaupunki

9.10                Taidetuokio

9.20               Teema 1 : Lasten ja nuorten hyvinvointi
Teemakeskustelu: Taiteilija koulussa, kokemuksia moniammatillisesta työskentelystä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseksi. Keskusteluun osallistuu ala- ja yläkoulussa työskenteleviä koulutaiteilijoita sekä lasten ja nuorten hyvinvointia tukevan moniammatillisen tiimin työntekijöitä.

10.25             Taidetauko

10.35             Teema 2: Taidereseptit ja kulttuurilähetteet: kansainvälisiä ja kotimaisia kokemuksia ja käytäntöjä. Puheenvuorot: Liisa Laitinen, kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija, Turun AMK ja Anna Koski, projektipäällikkö, Kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaus Pirkanmaalla -hanke, Tampereen kaupunki sekä kommenttipuheenvuorot ja yleisökeskustelu.

Kulttuurihyvinvointipalveluiden konseptointi: Lasten ja nuorten kulttuurituotteiden kehittämispolkuja rakentamassa Turussa – miten syntyy vaikuttava palveluvalikoima?, Kirsi Siltanen, MDI

12.00             Lounas, Ravintola Aitiopaikka. Striimaus päättyy.

Iltapäivän ohjelmaan on mahdollista osallistua vain paikan päällä.

13:00            Kulttuurihyvinvointitreffit

13.30            Tanssikummi-palvelun konseptointi ja kokemuksia työskentelystä, Läntinen tanssin aluekeskus

14.00            Kokemusasiantuntija taiteen keinoin -esitys ja yleisökeskustelu, Taiteen Sulattamo ry

15.05            Päivän purku ja yhteenveto taiteen keinoin

15.20            Tilaisuuden päätös

Lisätietoja:
Anna-Mari Rosenlöf, erityisasiantuntija, Taikusydän-yhteyspiste, Turun AMK
anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi

Turun kaupungin, Taikusydämen ja Taiken logot.