Kulttuurista hyvinvoiva kunta -vaalikeskustelu, Turku

Taide- ja toimintatalo Vimma, Aurakatu 16 (3. krs) 23.3.2017 18:00

Miten tulevaisuuden Turussa toteutetaan saavutettavia taide- ja kulttuuripalveluita sekä kulttuuritoimintaa, joka edistää hyvinvointia, osallisuutta ja terveyttä. Mihin kaikkeen kulttuuri kuuluu? Tuleeko sen olla mukana niin kaavoituksessa kuin vanhainkodeissa? Voidaanko kulttuurilla vähentää turkulaisten eriarvoisuutta?

Varavoimaa-verkosto ja Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste kutsuvat turkulaisia kuntavaaliehdokkaita keskustelemaan kulttuurin merkityksistä hyvinvointiin torstaina 23.3. klo 18–19.30 Taide- ja toimintatalo Vimmaan, Aurakatu 16 (3. krs), Turku.

Vaalikeskusteluun osallistuvat:

Jussi Fredriksson, Vihreä liitto
Kaija Hartiala, Kansallinen kokoomus
Jari Laine, Perussuomalaiset
Petra Peltonen, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Pirjo Rinne, Vasemmistoliitto
Anna Sirkiä, Suomen keskusta
Jari Viherlampi, Kristillisdemokraatit
Kaj Wallenius, Ruotsalainen kansanpuolue

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuden juontavat YLE Turun toimittaja, runoilija Kalle Talonen ja erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskuksesta. Keskustelu näytetään Kirjan talo ry:n Facebook-sivun kautta live-tilassa, jolloin sitä on mahdollista seurata myös Facebookin kautta.

Kirjoittajaryhmä Tapiirin sanataiteilijat Salla Tuukkanen ja Veera Lehtola kirjoittavat keskustelijoista runomuotokuvat. Ehdokkaat ovat saaneet laatia myös itse runon sanoista silta, Runosmäki ja läsnä.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Humakin kulttuurituottajaopiskelijoiden kanssa.

Nostetaan kulttuuri pöydälle! #varavoimaa

Facebook-tapahtuma

***

Varavoimaa on varsinaissuomalaisten kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan sekä kuntatoimijoiden yhteistyöverkosto. Verkoston mukaan Varsinais-Suomessa jokaisella on oikeus olla osallisena taiteesta ja kulttuurista ja saada hyvinvointia ja terveyttä tukevia taide-ja kulttuuripalveluja.

Taikusydän on Turun ammattikorkeakoulun koordinoima taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, jota rahoittavat Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto. Yhteyspisteen keskeinen tehtävä on edistää terveyttä ja hyvinvointia tukevien taide- ja kulttuuripalveluiden vakiintumista osaksi uutta hyvinvointiajattelua.