Soveltava taide NYT

Lemminkäisenkatu 30, Turun ammattikorkeakoulun kampus, Auditorio Joukahainen (Kupittaa) 21.4.2017 9:30

Taikusydän toteuttaa Turussa 21.4.2017 tapahtuman, joka on suunnattu erityisesti soveltavan taidekentän aktiivisille kehittäjille, toimijoille ja aiheesta kiinnostuneille. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Pro Soveltavan taiteen tila ry:n kanssa. Yhteistyössä on mukana myös  Hyvinvoinnin välitystoimisto.

Tapahtuman tarkoituksena on koota alan toimijat ja asiantuntijat yhteen keskustelemaan soveltavan taidekentän nykytilasta. Millaisissa rajapinnoissa tehdään taidetta ja millaisissa olosuhteissa? Päivän aikana pohditaan kentän kehitykseen vaikuttavia trendejä ja suuntauksia.  Ideana on vapaamuotoisessa ilmapiirissä vahvistaa kollegiaalista vuorovaikutusta, tiedonvaihtoa ja yhteiskehittelyä.

Aamupäivä  koostuu puheenvuoroista ja keskusteluista ja iltapäivällä jakaannutaan työskentelemään työpajamaisesti eri teemojen ympärille. Päivän päätteeksi järjestetään omakustanteinen illallinen.

Seminaariin ilmoittautuminen on päättynyt.

Soveltava taide NYT -seminaari 

21.4.2017, Auditorio Joukahainen, Lemminkäisenkatu 30, Turun AMK Kupittaan kampus, Turku
#soveltavataide

 OHJELMA (tulosta ohjelma tästä)
Tutustu seminaarin puhujaesittelyihin täällä.

9.30–10.00     Aamukahvit ja ilmoittautuminen

10.00–10.30   ”Sanat, sija ja suunta – Puhetta soveltavan teatterin paikasta ja asemasta”, teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Sirén

10.30–11.45   ”Tulevaisuuden näkymiä kuntien ja maakuntien sote- ja kulttuuriyhteistyöhön: Työllistääkö tulevaisuuden sote tai kunta taiteilijan?”
Keskustelemassa organisaatiotaiteilija Eili Ikonen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu Kulttuurikeskus PiiPoo, erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskus ja oikeustieteen professori Pauli Rautiainen, ArtsEqual -tutkimushanke.

11.45–12.30   ”Näkökulmia taiteen ja hyvinvoinnin välisten yhteyksien tutkimukseen –  Vaikuttavaa! -tutkimuskatsaus”, projektisuunnittelija Liisa Laitinen, Taikusydän

12.30–13.30    Lounas (omakustanteinen, lounaspaikkoja löydät täältä)

13.30–15.00   Keskustelufoorumit samanaikaisesti (voit osallistua yhteen foorumiin neljästä)

1.    Välähdyksiä välittäjärakenteista
”Minkälaisiin kysymyksiin välittäjärakenteiden kehitys kytkeytyy ja millaisia taiteen toteutumisen ”pullonkauloja” välittäjärakenteilla tulisi ratkaista?”
Fasilitaattoreina läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi ja Pro Soveltavan taiteen tila ry:n hallituksen jäsen, dramaturgi Sussa Lavonen.

2.   Taiteilijan etiikka koetuksella
”Mitkä ovat soveltavan taiteilijan työn ammattimaistumisen kannalta keskeisimmät eettiset kysymykset?”
Fasilitaattoreina nukketeatterin lehtori Marja Susi, Turun AMK:n Taideakatemia ja projektipäällikkö Anna-Mari Rosenlöf, Taikusydän.

 3.   Soveltavan taiteen hintalappu
 ”Miten hinnoitella taiteen soveltavaa käyttöä?”
Fasilitaattoreina toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, kulttuurikeskus PiiPoo ja Toni Keski-Liikala, Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n hallituksen jäsen.

4.   Soveltavan taiteen laatu ja sen arviointi
”Millä tavalla soveltavien taideprosessien laatua voidaan arvioida, ja kenen toimesta? Mikä merkitys laadun arvioimisen kehittämisellä on kentän ammattimaistumisen kannalta?”
Fasilitaattoreina organisaatiotaiteilija Eili Ikonen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja kehittämispäällikkö Anna Jussilainen,  Lasten ja nuorten säätiö.

15.00–15.30   Iltapäiväkahvit

15.30–16.15   Kuulumiset keskustelufoorumeista ja tapahtuman loppusummaus

16.30–18.00   Omakustanteinen illallinen
Illallista varten on varattu pöytiä Hämeenkadulla sijaitsevasta intialaisesta Delhi Darbar -ravintolasta, osoite Hämeenkatu 8. Ravintolaan on n. 15 minuutin kävelymatka seminaaripaikalta. Ravintolan menuun voi tutustua täällä.

Huom! Alueella on erittäin vähän vapaita parkkipaikkoja ja kaikki paikat ovat maksullisia. Suosittelemme tulemaan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla.