Kulttuuri ja terveys -tutkijaseminaari

Turun yliopisto 14.9.2017 14:00
Kulttuuri ja terveys –tutkijaseminaari 1-3 op
Kulttuuri ja terveys -seminaari on tarkoitettu tohtorikoulutettaville sekä muille tutkijoille, jotka tekevät opinnäytetyötä tai muuta tutkimusta kulttuuriin, taiteeseen, terveyteen, sairauteen ja/tai hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Seminaari on monitieteinen ja pyrkii edistämään tieteidenvälistä keskustelua. Seminaari tarjoaa osallistujille mahdollisuuden palautteen saamiseen, keskustelemiseen ja verkostoitumiseen. Seminaari kokoontuu kerran kuukaudessa (yht. 9-10 krt/lukuvuosi) ja siihen säännöllisesti osallistumalla voi saada 1 opintopisteen. Osallistumalla seminaariin säännöllisesti sekä tutkimustaan kerran lukuvuodessa esittelemällä voi saada jatko-opintoihin enintään 2 op. Opponointitehtävästä voi saada lisäksi 1 op (arvioinnilla hyväksytty). Seminaari sopii hyvin täydentämään muiden tohtoriohjelmien ja oppiaineiden jatko-opintotarjontaa. 
Sisältö
Tutkijaseminaari on kulttuurin ja terveyden tutkimuksen alan säännöllisesti kokoontuva seminaari, jossa esitetään tohtorikoulutettavien ja muiden tutkijoiden omia työn alla olevia hankkeita kuten tutkimussuunnitelma ja työn osa kuten väitöskirjan luku tai siihen tuleva artikkeli. Tutkijaseminaarin osallistujia ohjataan tutkimustyön tekemisessä ja keskustellaan tutkimusteemaan, rajaukseen, lähteisiin, tieteelliseen päättelyyn ja kirjoittamiseen sekä metodisiin ja teoreettisiin valintoihin liittyvistä kysymyksistä.
Toteutustavat
Kulttuuri ja terveys -tutkijaseminaari kokoontuu noin kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun. Haluatko kommentteja esimerkiksi tutkimussuunnitelmaasi tai artikkelikäsikirjoitukseesi? Jokaisella kerralla voimme käsitellä kaksi työtä. Seminaarissa luettavat tekstit lähetetään Moodle-alueelle viikkoa ennen seminaaritapaamista. Varataksesi ajan oman työsi käsittelyyn ja Moodle-alueelle liittyäksesi ota yhteyttä:  anu.laukkanen@utu.fi. Syksyn tapaamiskerrat ovat torstaisin klo 14.00-16.00 Sirkkalan kampuksen Minerva-rakennuksessa, 3. kerros, mediatutkimuksen seminaarihuoneessa E323:
To 14.09.2017
To 05.10.2017
To 02.11.2017
To 30.11.2017
To 14.12.2017
Korvaavuus
Tämä on Kulttuurin ja terveyden tutkimusyksikön tuottamaa jatkokoulutustasoista opetusta. Kun jatko-opintojen kokonaisuus 60 op kootaan, tämä voi korvata osan Junon kohdasta tutkijaseminaari tai valinnaiset opinnot, riippuen miten hops-ohjaaja/oppiaineen vastuuprofessori jatko-opiskelijan kanssa sopii.
Vaadittavat opintosuoritukset
Maisterintutkinto
Arviointi
Hyväksytty/hylätty. 
Vastuuopettaja 
FT Anu Laukkanen, tutkijatohtori
×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *