Seminaari taiteen ja sosiaalialan moniammatillisesta yhteistyöstä

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku 15.5.2018 9:30

Oletko kiinnostunut moniammatillisesta työskentelystä taiteen ja kulttuurin sekä sosiaalialan tai nuorisotyön rajapinnoilla? Tarvitsetko työkaluja moniammatillisen koulutuksen tai työotteen kehittämiseen? Oletko kiinnostunut Taikusydän-kouluttajaverkoston toiminnasta? Mikäli vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä – varaa kalenteristasi 15.5. ja ota suunnaksi Turku.

Maksuttoman seminaarin tavoitteena on työpajatyöskentelyn ja case-esimerkkien kautta antaa konkreettisia työkaluja ja materiaaleja taiteen ja sosiaalialan moniammatillisen työn kehittämiseen ja erityisesti nuorten kanssa toimimiseen. Turun ammattikorkeakoulun koordinoiman MOMU – Moving towards Multiprofessional Work -hankkeen (EU Erasmus+) loppuseminaarissa ovat mukana myös Taikusydän-yhteyspiste sekä Metropolia AMK:n Osuma-hanke.

Seminaaripäivän tavoite: saat viisi konkreettista työkalua, jolla voit kehittää omassa työssäsi ja arjessasi moniammatillista työskentelyä.

Aika: tiistai 15.5.2018 klo 9:30 – 16:15
Paikka: Turun Ammatti-instituutti, Datacity, auditorio. Lemminkäisenkatu 14-18 B, Turku (lähellä Kupittaan rautatieasemaa)
Kohderyhmä: taiteen, kulttuurin, sosiaalialan, terveysalan, nuorisotyön ammattilaiset sekä muut erityisesti nuorten kanssa työskentelevät ja moniammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet ammattilaiset

SEMINAARIN OHJELMA:

9:30 – 10:00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

10:00 – 10:10 Tervetuloa seminaariin ja hankevieraiden esittäytyminen, Taikusydän + Osuma

10:10 – 11:00 MOMU-hankkeen esittely ja Handbookin suomenkielisen version julkistaminen, Suvi Kivelä

  • MOMU-hankkeen taustaa ja tutkimustuloksia moniammatillisesta osaamisesta sosiaali- ja taiteen aloilla, Liisa-Maria Lilja-Viherlampi ja Outi Linnossuo
  • Esittelyssä MOMU:ssa kehitetty Training package, Anne Syvälahti ja Marja Susi
  • Opiskelijapuheenvuoro

11:00 – 11:15 OSUMA – osallistamalla osaamista: asiakashankkeista kertominen

11:15 – 11:30 Taikusydämen kouluttajaverkosto ja alueverkostot moniammatillista yhteistyötä tukemassa, Anna-Mari Rosenlöf

11:30 – 11:50 Näkökulma moniammatilliseen työhön: taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen työparina, Sara Taskinen, Annastiina Saastamoinen ja Sanni Sihvola

11:50 – 12:00 Aamupäivän yhteenveto ja suunta kohti iltapäivän työpajoja

12:00 – 13:00 Verkostoitumislounas (MOMU-hankkeen tarjoamana)

13:00 – 15:45 Työpajat

15:45 – 16:15 Yhteenveto ja kokemuksia työpajoista

Päivän juontajina kulttuurihyvinvoinnin yliopettaja Liisa-Maria Lilja-Viherlampi ja runoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinta.

Maimu Bruhwood o.s. Huolirinta on kuvataiteilija Timo Tähkäsen luoma dragrunoilijahahmo.

Ilmoittautumiset: https://link.webropolsurveys.com/EP/327E36D07BB8A06F
OHJELMA PDF-muodossa

Seminaarin työpajat:
Valitse kaksi mieleisintä työpajaa ja ilmoittaudu niihin. Huomioithan, että Digitarinat-työpaja kestää muista poiketen koko iltapäivän, joten silloin voit osallistua vain yhteen työpajaan eli Digitarinoihin. Työpajojen toteutumiseen tarvitaan vähintään 10 osallistujaa per työpaja, ja osassa työpajoista maksimi osallistujamäärä on 18. Toivottavasti löydät mieleisesi!

13:00 – 14:20

1) Välineitä nuorten kanssa työskentelyyn – OSUMA-hanke (Katri Halonen, Mai Salmenkangas & Riikka Wallin)
Pelillisessä työpajassa saat ideoita ja testattuja välineitä, joiden kehittämisen takana ovat nuoriso-, liikunta- ja kulttuurisektorin ketterät kokeilijat. Työvälineet on kehitetty monialaiseen nuorten kanssa työskentelyyn, mutta ne soveltuvat myös moneen muuhunkin toimintaympäristöön.

2) Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja (Liisa-Maria Lilja-Viherlampi & Anna-Mari Rosenlöf)
Toiminnallisessa prosessoinnissa kouluttajatahot jakavat ja työstävät koulutusten nykytilaa ja synergiamahdollisuuksia sekä suuntaviivoja tulevaisuuteen. Miten hahmottuu ja kehittyy kulttuurihyvinvointialan moniammatillinen, elämänmittainen koulutuskenttä?

3) MOMU-harjoitteet Training Packagen pohjalta (Marja Susi & Anne Syvälahti)
MOMU-hankkeessa on kehitetty useita moniammatillista työskentelyä tukevia harjoitteita ja menetelmiä, joita voidaan hyödyntää omaan ja toisen ammatilliseen osaamiseen tutustuessa, yhteisten tavoitteiden asettamisessa sekä moniammatillisen toiminnan suunnittelussa.

4) Näkökulma moniammatilliseen työskentelyyn: Työparina taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen (Sara Taskinen, Annastiina Saastamoinen & Sanni Sihvola)
Moniammatillinen työskentely nuorten kanssa. Omakuva nyt, FinFami, Moip-hanke.

14:30 – 15:45

5) Välineitä monialaisen ohjaajatyöskentelyn arkeen – OSUMA-hanke (Katri Halonen, Mai Salmenkangas & Riikka Wallin)
Moni asia vaikuttaa paperilta helpolta, niin kuin vaikka sote- ja kulttuurialan ohjaajuuksien yhdistäminen. Mutta tosiasiassa monialaisessa arjessa on useimmiten roppakaupalla haasteita ja mahdollisuuksia molemminpuoliseen oppimiseen. Tässä pelipajassa pohditaan monialaisuutta osana työarkea.

6) Kulttuurihyvinvointialan koulutusten kehittämistyöpaja (Liisa-Maria Lilja-Viherlampi & Anna-Mari Rosenlöf)
Toiminnallisessa prosessoinnissa kouluttajatahot jakavat ja työstävät koulutusten nykytilaa ja synergiamahdollisuuksia sekä suuntaviivoja tulevaisuuteen. Miten hahmottuu ja kehittyy kulttuurihyvinvointialan moniammatillinen, elämänmittainen koulutuskenttä?

7) MOMU-harjoitteet Training Packagen pohjalta (Marja Susi & Anne Syvälahti)
MOMU-hankkeessa on kehitetty useita moniammatillista työskentelyä tukevia harjoitteita ja menetelmiä, joita voidaan hyödyntää omaan ja toisen ammatilliseen osaamiseen tutustuessa, yhteisten tavoitteiden asettamisessa sekä moniammatillisen toiminnan suunnittelussa.

8) Näkökulma moniammatilliseen työskentelyyn: Työparina taiteilija ja sosiaalialan ammattilainen (Sara Taskinen, Anniina Saastamoinen & Sanni Sihvola)
Moniammatillinen työskentely nuorten kanssa. Omakuva nyt, FinFami, Moip-hanke.

13:00 – 15:45

Oma ammatillinen digitarina – Näkymättömät-hanke (Pirita Juppi & Ilona Tanskanen)
Ennakko-ohjeistus: Ota mukaan 5–10 valokuvaa, jotka liittyvät työhösi (erityisesti itsestäsi työtilanteissa). Tuo kuvat digitaalisessa muodossa omalla tietokoneellasi, koottuna samaan kansioon. Huomaathan ottaa siis oman tietokoneen mukaan.

Toteuttajat ja yhteistyökumppanit:
MOMU-hanke on Turun ammattikorkeakoulun koordinoima kansainvälinen projekti, jonka tavoitteena on kehittää sosiaali- ja taidealojen välistä moniammatillista korkeakouluopetusta yhteistyössä korkeakouluopettajien, opiskelijoiden ja työelämässä toimivien ammattilaisten kanssa Englannissa, Virossa, Suomessa ja Espanjassa.

OSUMA-hanke kokoaa yhteen joukon nuorten osallisuuden kehittämisen hankkeita. Autamme Sinua löytämään 18 valtakunnallisen ESR-hankkeen kokeilujen joukosta innostavia keinoja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Näissä piloteissa kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön osaajat yhdistävät voimansa, jotta nuoret löytäisivät oman polkunsa.

Taikusydän on taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksien kehittämisen ja viestinnän yhteistyöverkosto. Kehitämme ja levitämme verkostomme kanssa ratkaisuja, joilla taiteen, sosiaali- ja terveysalan moniammatillinen yhteistyö saadaan pysyväksi osaksi hyvinvointia edistäviä palveluita.

                        

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *