Seminaari: Taide ankkuroituu osaksi sote-palveluita 8.9.

02.08.2016

Miten taide ja kulttuuri tulevat osaksi hyvinvointipalveluita? Sote-ratkaisua valmistellaan, mutta mitä voisi tarkoittaa SOTEKU terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä?

Opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Taiteen edistämiskeskus sekä Taikusydän järjestävät torstaina 8.9.2016 klo 9-16 seminaarin prosenttitaiteen periaatteen laajentamisen kärkihankkeesta Helsingissä (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Jukola-sali, Meritullinkatu 1, 4 krs.).

Aamupäivällä kuullaan kärkihankerahoituksen saaneiden toimijoiden alustukset hankkeista. Alustuksia pitävät Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen sekä sosiaali- ja terveysviraston kulttuurisuunnittelija Jenni Räsänen, Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (Socom Oy) projektipäällikkö Päivämaria Seppänen, organisaatiotaiteilija Eili Ikonen Lahdesta, projektikoordinaattori Hannu Raudaskoski Lapin sairaanhoitopiiristä ja Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu. Iltapäivällä jatketaan työskentelyä kärkihanketeemoja käsittelevissä työpajoissa.

Puhujaesittelyt: Tutustu seminaarin puhujien esittelyihin tästä.
Hanke-esittelyt: Tutustu hanke-esittelyihin täällä.

***

SEMINAARIN OHJELMA

Seminaaria luotsaavat Anna-Mari Rosenlöf, Taikusydämen projektipäällikkö sekä Anna Jussilainen, läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus.

Lataa tulostettava ohjelma tästä: Seminaarin_ohjelma_08092016_valmis

9.00–9.30         Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.30–9.40         Seminaarin avaus, Sanni Grahn-Laasonen, opetus- ja kulttuuriministeri

9.40–9.50         Sosiaali- ja terveysministeriön tervehdyssanat, Veli-Mikko Niemi, ylijohtaja

9.50–10.20       ”SOTEKU: sosiaali-, terveys- ja kulttuuritoimijoiden yhteinen toimintarakenne ja -rahoitus”, Pilvi Kuitu, toiminnanjohtaja, Kulttuurikeskus PiiPoo
Pilvi_Kuitu_ ESITYS

10.20–10.50     ”Pullonkauloja taidelähtöisten hyvinvointipalveluiden rahoituksessa”, Päivimaria Seppänen, projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom Oy
Taide ankkuroituu _8_0_Seppanen

11.00–11.30     ”Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkoston kehittäminen”, Jenni Räsänen, kulttuurisuunnittelija, Helsingin kulttuurikeskus ja sosiaali- ja terveysvirasto
Kulttuurisen_vanhustyon_ verkosto_Rasanen

11.30–12.00     ”Lahden kaupungin Vuoksi-hankkeen keskeiset painopisteet”, Eili Ikonen, organisaatiotaiteilija

12.00–12.30     ”Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Taide tavoittaa -hankkeen painopisteet”, Hannu Raudaskoski, projektikoordinaattori
TaideTavoittaa_Raudaskoski_Hannu

12.30–13.30     Lounas (Lounaspaikkoja lähellä)

13.30–15.50     Työpajatyöskentelyä ja yhteenveto, lataa työpajaohjelma tästä: Seminaarin_tyopajat
Learning Cafe -muotoisen työskentelyn tavoitteena on prosenttiperiaatteen laajentamisen kärkihankkeen keskeisten teemojen sekä rahoitusta saaneiden hankkeiden yhteiskehittäminen ja toimijoiden verkostoituminen.

Työpajojen yhteenveto löytyy täältä: ”Tehdään taidetta ihmiseltä ihmiselle”.

***

Tilaisuus on maksuton, mutta lounas on omakustanteinen. Seminaarin aamupäivään mahtuu 120 osallistujaa ja iltapäivän työpajoihin 80 osallistujaa. 

SEMINAARIN PUHEENVUOROT TALLENTEENA NETISSÄ:

Seminaarin aamupäivän puheenvuorot voit katsoa tallenteena tästä linkistä.

SEMINAARIPAIKAN SIJAINTI:  Jukola-sali sijaitsee opetus- ja kulttuuriministeriön tiloissa, osoitteessa Meritullinkatu 1 Helsingin Kruunuhaassa. Kävelymatkaa Rautatieasemalta ja Kampin linja-autoasemalta on n. 1,5 kilometriä.  Arvioitu kävelyaika keskustasta on 15-20 minuuttia.
Sijanti kartalla.

lisätietoa: Anna-Mari Rosenlöf, projektipäällikkö
Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste
Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia, p. 050 5985257, anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi
www.taikusydan.fi  | Facebook: https://www.facebook.com/taikusydan  | Twitter: @Taikusydan

 

PrintSosiaali-_ja_terveysministeriö_logotaike_147x94logo_147x94