Taikusydämen uutiskirje 8/2021

11.10.2021
Kulttuuria kuulolla -kehittämistehtävän tuottama infograafi kulttuurihyvinvoinnista. Ks: https://kulttuurikuulolla.wordpress.com/materiaalit/

Uutiskirjeen 8/2021 pääkirjoitus: 

Taikusydämen eräs eniten positiivista palautetta saava toimintamuoto on uutiskirje, jolla on n. 1100 tilaajaa. Olemme toimittaneet ja julkaisseet kulttuurihyvinvointialan ajankohtaisia asioita kokoavaa uutiskatsausta vuodesta 2016 lähtien. Kirjeitä ilmestyy vuosittain 7–10 kappaletta. Paitsi että ne välittävät tietoa ajankohtaisista tapahtumista, ne myös dokumentoivat kulttuurihyvinvointialan kehitystä Suomessa ja tarjoavat tietoarkiston alan toimijoille.

Uutiskirjeiden tekeminen on varsin aikavievää puuhaa ja useimmiten se on myös melkoista salapoliisityötä. Uutiskirjeen päätoimittajana seuraan aktiivisesti eri medioita sekä lukuisia some-kanavia ja kyselen uutisaiheita sähköpostitse valtakunnalliselta Taikusydän-yhteistyöverkostolta ja muulta hyvinkin sekalaiselta toimijajoukolta. Usein bongaan uutisia myös vapaa-ajalla ja lähettelen itselleni muistutuksia sähköpostiin tärkeistä julkaisuista ja tapahtumista.

Tutkimuksen uutispalstasta vastaavan Liisa Laitisen kanssa käytämme uutiskirjeen tekemiseen keskimäärin yhteensä kolmesta neljään kokonaista työpäivää kuukaudessa. Toimitamme pitkistä jutuista lyhyitä introja, etsimme ja muokkaamme kuvia, kyselemme tarkennuksia sähköpostilla, luemme tutkimuksia ja julkaisuja, syötämme jutut julkaisujärjestelmään, tarkistamme ja teemme koelähetyksiä.
Vaikka kaikki uutiskirjeiden linkit eivät enää toimikaan, voit tutustua vanhoihin uutiskirjeisiin kootusti tästä linkistä. Kirjeissä on paljon edelleen ajankohtaista tietoa kulttuurihyvinvoinnin alalta!

Lue uusin uutiskirje.