Taikusydän-tietokortti: Taide nuorten tulevaisuustaitojen tukena: hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja

20.09.2022
Draamaharjoitukset voivat opettaa nuorille toisen asemaan asettumista sekä hankalien tilanteiden ratkaisemista. Kuva: Adobe Stock.

Tutkimusten mukaan taidetoiminta voi tukea nuorten tulevaisuustaitojen kehittymistä ja tulevaisuuden jäsentämistä. Luovat menetelmät voivat myös vahvistaa osallisuutta ja auttaa käsittelemään tunteita ja ajatuksia. Esimerkiksi draamatyöskentelyllä voidaan kehittää nuorten tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Ammattitaitoisesti ohjattu taidetoiminta voi tukea vastoinkäymisistä palautumista ja vaikeiden tunteiden kanssa pärjäämistä.

Taikusydämen julkaisema tietokortti esittelee käytännön esimerkkejä taidetoiminnan mahdollisuuksista tukea nuorten tulevaisuustaitoja.  Voit ladata tietokortin tästä: Taikusydän-tietokortti 2/2022: Taide nuorten tulevaisuustaitojen tukena: hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja.

Tietokortti on osa Taikusydämen tietokorttisarjaa, joka kokoaa tiiviiseen ja helposti saavutettavaan muotoon tietoa kulttuurihyvinvointiin liittyvästä tutkimuksesta ja käytänteistä. Tietokortti toimii parina vuonna 2021 julkaistulle tietokortille, jossa esiteltiin kootusti tutkimustietoa taiteen mahdollisuuksista tukea nuorten tulevaisuustaitojen kehittymistä.

Taikusydämen tietokorttisarja:

Tietokortti 1/2021: Taide nuorten tulevaisuustaitojen tukena

Taikusydän-tietokortti 2/2022: Taide nuorten tulevaisuustaitojen tukena: hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja.

Taikusydämen ja Sitran tietokortit (2017)