Taikusydän-tutkijaverkosto kokoontui Turussa 15.9.2016

28.09.2016
Taikuysydän-tutkijaverkoston tapaaminen keräsi alan tutkijoita Turkuun 15.9.2016.

Taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin tutkimuksen Taikusydän -tutkijaverkoston tapaaminen järjestettiin 15.9. Turun yliopistolla. Seminaarimuotoisessa tapaamisessa kuultiin ja keskusteltiin kahdeksasta tutkimusprojektista, joissa taiteen ja hyvinvoinnin tutkimuksen teemaa lähestyttiin mm. yhteisötaiteen etiikan ja poliittisuuden, moniammatillisen yhteistyön kehittämisen, kulttuurihyvinvointipalvelujen saavutettavuuden ja järjestämisen, taiteilijoiden työhyvinvoinnin sekä sosiaalisen ja kulttuurisen osallisuuden näkökulmista.

Tutkijaverkoston työskentelyyn virittäydyttiin yhteisötaiteilija, tutkija Minna Heikinahon aisteihin ja tilaan liittyvällä harjoituksella.
Tutkijaverkoston työskentelyyn virittäydyttiin yhteisötaiteilija, tutkija Minna Heikinahon aisteihin ja tilaan liittyvällä harjoituksella.

 

Tapaamiseen osallistui tutkijoita Turun, Helsingin, Tampereen, Oulun ja Lapin yliopistoista, Taideyliopistosta, Åbo Akademista sekä Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cuporesta, Työterveyslaitokselta ja Turun ammattikorkeakoulusta. Monitieteisen tutkijaverkoston tutkijat tarkastelivat taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteyksiä mm. psykologian, sosiologian, sukupuolen tutkimuksen, teatterin ja draaman tutkimuksen sekä taidehistorian tulokulmista.

 

Tapaamiseen osallistui tutkijoita kymmenestä eri organisaatiosta.
Tapaamisessa kuultiin esittelyt kymmenestä eri tutkimushankkeesta.

 

Tutkimusesittelyjen lisäksi päivän aikana keskusteltiin mm. taiteen ja hyvinvoinnin tutkimuksen asiantuntijapankin perustamisesta, mahdollisuudesta tiivistää vuoropuhelua yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa tehtävän tutkimuksen välillä, tukea tutkimuksen ja käytännön välistä vuorovaikutusta sekä tutkimustiedon hyödyntämistä osana hankkeiden suunnittelua.

Taiteen ja hyvinvoinnin alaan liittyvästä termityöstä kiinnostuneiden kesken perustettiin työryhmä, joka selvittää mahdollisuuksia aloittaa taiteen ja hyvinvoinnin alan termityö wikipohjaisessa Tieteen termipankissa. Tutkijaverkosto tulee järjestämään koulutusta termityöhön liittyen alkuvuodesta 2017.

Verkoston seuraava tutkijatapaaminen järjestetään 28.2.2017 Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemialla. Lisätietoja tapaamisesta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät marraskuussa tutkijaverkoston nettisivuilla.

Voit liittyä tutkijaverkostoon lähettämällä lyhyen kuvauksen itsestäsi ja tutkimusprojektistasi tai tutkimusintresseistäsi Taikusydämen tutkimusvastaavalle Liisa Laitiselle: liisa.laitinen@utu.fi.

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *