Testaa kuntasi kulttuurikunto - Taikusydämen uutiskirje 5/2021

21.05.2021
Kuva: Tanssija-koreografi Reijo Kelan ympäristötaideteos Hiljainen kansa. Teos on sijainnut samalla pellolla Suomussalmella vuodesta 1994. Kuva: Roine Piirainen, Kuvia Suomesta by Markkinointitoimisto Tovari.

Kuljemme kohti kesää monin tavoin epävarmoissa tunnelmissa. Kulttuurialan toiminta on edelleen laajalti pysähdyksissä, kuten myös monet hyvinvointia tukevat matalan kynnyksen palvelut. Verkon kautta emme tavoita kaikkia, jotka voisivat tulla nähdyiksi ja kuulluiksi sekä löytää elämälleen merkityksellisyyttä ja hyvää oloa taiteen ja kulttuurin kautta.

Kesäkuun 13. päivä käydään kuntavaalit, joissa luodaan pohjaa seuraavien vuosien hyvinvointipalveluille, myös taiteelle ja kulttuurille. Kulttuuri on näkynyt vaalikampanjoissa ilahduttavasti, vaikka vaalikoneissa kulttuurikysymykset usein loistavat poissaolollaan. Ratkaisuna tähän voit testata kuntasi kulttuurikuntoa Taikusydämen ja Kulttuurihyvinvointipoolin laatimalla lyhyellä testillä, joka löytyy suositulta Testimato-alustalta. Toivomme, että testi leviää laajasti kuntavaaliehdokkaiden käyttöön, ja herättää kiinnostusta siihen, mitä kaikkea kuntien kulttuuritoiminta tänä päivänä tarkoittaakaan!

Lue uutiskirje.