Uusia avustushakuja, kulttuurihyvinvointialan työpaikkoja ja syksyn tapahtumakimara - Taikusydämen uutiskirje 7/2022

17.08.2022
SuomiAreenan tapahtumalavalla 11.7.2022 keskustelun päätteeksi kukitettiin Kulttuurihyvinvointipoolin väistyvä puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Kuvassa mukana (vas.) paneelikeskusteluun osallistuneet Lisa Forss Laivaston soittokunnasta, Nova Liiho Kulttuuripaja Lumolta ja Miikka Vuorinen Sosped Keskus Oy:stä. Keskustelun juonsi Rosa Meriläinen Kulta ry:stä. Kuvassa oikealla mukana myös Eveliina Lafghani Taiteen Sulattamo ry:stä ja Kulttuurihyvinvointipoolin ohjausryhmästä.

Uutiskirjeen pääkirjoitus: 

Kuluneen vuoden aikana silmiini on osunut poikkeuksellisen monta kulttuurihyvinvointialan työmahdollisuutta ja työpaikkailmoitusta. Työpaikkoja on ollut mm. hankkeissa, kunnissa, kuntayhtymissä, järjestöissä ja oppilaitoksissa. Osa työpaikoista on ollut määräaikaisia, jotkut osa-aikaisia ja toiset kokopäiväisiä. Mukana on ollut myös vakituisia työpaikkoja kulttuurihyvinvoinnin edistämisen parissa, ja aivan uusiakin työtehtäviä on syntynyt.

Työnkuvat vaihtelevat koordinaattoreista, viestijöistä, asiantuntijoista ja suunnittelijoista taidetoiminnan toteuttajiin ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelyyn moniammatillisissa tiimeissä. Palkoissa on suuria eroja ja epäsuhteisuutta, ja alan palkkauksessa onkin kehitettävää. Myös useammalle uudelle hyvinvointialueelle on valmistelussa kulttuurihyvinvointiin liittyviä työnkuvia ja tehtäviä. Tuleva syksy näyttänee, mitkä niistä etenevät palkkaamiseen ja hakuun asti – toivottavasti mahdollisimman moni, sillä kulttuurihyvinvointialalla työsarkaa riittää.

Anna-Mari Rosenlöf

Lue uutiskirje