Taidetutka-verkkolehden yhdeksännen numeron teemana on taiteen välittäjätoiminta

05.11.2021

Taidetutka on vuodesta 2017 alkaen kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, joka luotaa taiteen laajenevia merkityksiä. Julkaisu on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uudenlaisia merkityksiä ja rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle. Taidetutka nostaa esiin taiteilijan työtä esimerkiksi kulttuurihyvinvoinnin ja yhteiskunnallisten innovaatioiden parissa. Tänään ilmestyvän yhdeksännen numeron teemana on taiteen välittäjätoiminta, joka tukee taiteilijan työtä uusissa ympäristöissä.

 

Kiertävä päätoimittajuus kannustaa dialogiin

Lehden päätoimittajuus on kiertävä ja uusimman numeron päätoimittajana toimii toimituskunnan kutsusta dosentti Pia Houni.

Taiteen välittämisellä on pitkä historiallinen polkunsa. Eri aikoina nimikkeet ovat vaihtuneet mesenaateista, managereihin, agentteihin jne. Nykyhetkessä sitä tarvitaan yhä enemmän uusissa toimintaympäristöissä. Taiteilijoiden työ on laajentunut perinteisistä taidetiloista ja nykypäivän välittäjiltä vaaditaan vahvaa ammattitaitoa taiteilijoiden työn tuntemuksessa ja kykyä rakentaa asiakkaan ja taiteilijan välinen yhteys.

 

Lehden taustalla monitahoinen yhteistyö

Taidetutka on laajan yhteistyöjoukon yhteinen ponnistus. Tämän numeron toteutuksessa ovat olleet mukana lehden hallinnoinnista vastaava Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry, Taikusydän – kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste sekä Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijoita.

 

Tervetuloa Taidetutkan pariin: www.taidetutka.fi

 

Lisätietoja:
Anna-Mari Rosenlöf, erityisasiantuntija
Taikusydän –kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Turun ammattikorkeakoulu
anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi
p. 050 5985257