WHO:n Euroopan aluetoimisto julkaisee kattavan kulttuurihyvinvointiraportin

08.11.2019

Maailman terveysjärjestö WHO julkistaa ensimmäisen taiteen, terveyden ja hyvinvoinnin yhteyksiä käsittelevän tutkimusraporttinsa 11. marraskuuta 2019 Helsingissä. Yli 900 tutkimusta kattavan laajan tutkimusraportin mukaan on runsaasti näyttöä siitä, että taidetoimintaan osallistuminen voi auttaa parantamaan terveyttä ja hyvinvointia, ehkäistä lukuisia psyykkisiä ja fyysisiä sairauksia sekä hoitaa ja auttaa selviytymään useiden akuuttien ja kroonisten sairauksien kanssa.  Raportissa esitetään myös suosituksia, joiden avulla kulttuuri-, sosiaali- ja terveysala voidaan integroida terveyden ja hyvinvoinnin tueksi kaikissa elämänvaiheissa.

Raportti julkistetaan kutsuvierastilaisuudessa maanantaina 11. marraskuuta klo 9.00–12.00. Kutsuvierastilaisuuden avaa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Tilaisuuden key note -puhujana on raportin kirjoittaja, Dr. Daisy Fancourt. Tilaisuutta voi seurata etänä WHO:n sivujen kautta, jonne päivitetään myös raportti sen julkaisupäivänä. Tilaisuuden kieli on englanti. Tilaisuutta voi seurata etänä tämän sivun kautta.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan tästä linkistä.

Julkaisutilaisuuden järjestäminen Suomessa mahdollistui, koska Suomessa on tehty viime vuosina laajaa yhteistyötä kulttuurihyvinvoinnin alalla. Taikusydän-yhteyspiste toimii Turun ammattikorkeakoulussa yhtenä keskeisenä alan valtakunnallisen yhteistyön koordinoijana ja kehittäjäkumppanina.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä WHO:n Euroopan aluetoimisto, Taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste Taikusydän, Turun ammattikorkeakoulu, Taiteen edistämiskeskus, ArtsEqual-hanke, CERADA/Taideyliopisto, KULTA ry., Opetus- ja kulttuuriministeriö, Sosiaali- ja terveysministeriö ja Wellcome Trust.

Linkin tilaisuuden etäseurantaan, tilaisuuden ohjelman, raportin tiivistelmän sekä poikkisektorisen suosituksen terveys – ja taidealojen yhteistyöstä löydät tältä sivulta.

Raportti on luettavissa ja ladattavissa samalta sivulta maanantaina 11. marraskuuta 2019.

Lisätietoja:

Liisa Laitinen
Kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija
Taikusydän – Taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste
Turun AMK, Taideakatemia
liisa.laitinen@turkuamk.fi
p. +358 50 468 7263

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *