Etelä-Savo

Taikusydän-banneri

Etelä-Savon Taikusydän-alueverkosto Taikuhyve perustettiin syksyllä 2017 osana Etelä-Savon kulttuurihyvinvointisuunnitelman laatimisprosessia. Taikuhyve-verkosto tarjoaa kaksi kertaa vuodessa kaikille avoimia keskustelufoorumeita, joissa jaetaan hyviä käytäntöjä, ratkaistaan yhdessä alueen haasteita ja suunnitellaan yhdessä tulevaisuutta. Toiminta on vapaamuotoista ja tapaamisiin toivotetaan tervetulleeksi kaikki kulttuurihyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet.

Taikuhyve on monialainen ja moniammatillinen yhteistyöverkosto, joka:

  • kehittää kulttuurin ja hyvinvoinnin yhdyspinnoilla olevaa toimintaa
  • vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia edistävää taide- ja kulttuuritoimintaa
  • edistää ja seuraa Etelä-Savon kulttuurihyvinvointisuunnitelman toteuttamista
  • kokoaa toimijoita yhteen ja toimii vuorovaikutus- ja viestintäkanavana

Verkostoa koordinoi Etelä-Savon maakuntaliitto. Vuosina 2017-2018 verkoston toimintaa koordinoi Etelä-Savon maakuntaliiton Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hanke.

Taikyhyve-alueverkosto

 

 

Etelä-Savon kulttuurihyvinvointisuunnitelma

Etelä-Savossa on laadittu vuosien 2018-2018 aikana alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma osallistavalla prosessilla.

Kulttuurihyvinvointisuunnitelma on strateginen, ohjaava asiakirja, joka osaltaan toimeenpanee Etelä-Savon maakuntaohjelmaa vuosille 2018-2021.

Kulttuurihyvinvointisuunnitelman tavoitteena on:

  • vahvistaa kulttuurin ja taiteen asemaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
  • luoda uudenlaisia ratkaisuja osallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia edistävän kulttuuritoiminnan organisointiin ja rahoittamiseen
  • vakiinnuttaa kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteistyömalleja osaksi uuden maakunnan ja kuntien työtä.

Suunnitelma ei velvoita toimenpiteisiin. Se pyrkii innostamaan maakunnan toimijoita kokeilemaan yhdessä pohdittuja paikallisia ratkaisuja taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutusten edistämiseen maakunnan, kuntien, järjestöjen ja oppilaitosten tarjoamissa palveluissa. Kulttuurihyvinvointisuunnitelman toimeenpanovaiheessa Taikuhyve-alueverkostolla on tärkeä tehtävä keskustelun ylläpitäjänä sekä monialaisen ja poikkisektoraalisen kentän kehittäjänä. Tutustu suunnitelmaan täällä.

 

Lisätietoja:

Eveliina Pekkanen
kehittämispäällikkö
Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikkeli
eveliina.pekkanen(at)esavo.fi
p. 044 770 0591

Taikuhyve Etelä-Savon maakuntaliiton verkkosivuilla.
Taikuhyve Facebook-sivu.

Taikuhyve-verkosto Facebookissa

Ilopillereitä ja kulttuurin kipinöitä Etelä-Savoon

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymässä eli Essotessa ovat sukat pyörineet ja aivot rullanneet syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana, kun Ilopillereitä ja kulttuurin kipinöitä......

Päivitetty: 3.10.2023.