Kanta-Häme

Taikusydän-banneri

Kanta-Hämeessä Taikusydän-verkosto on Paras mahdollinen ryhmä+

Kanta-Hämeen Paras mahdollinen ryhmä+ edistää kulttuurihyvinvointia lisäämällä yhteistyötä ja ymmärrystä eri toimialojen välillä. Vuonna 2018 aloittaneessa ryhmässä on edustajia sote-sektorilta, kulttuuripalveluista sekä Hämeen ammattikorkeakoulusta (HAMK).

Kanta-Hämeen verkosto eli Paras mahdollinen ryhmä+ kokoontuu teemaa edistääkseen suunnittelukokouksiin ja seminaareihin sekä jakaa eteenpäin hyviä käytäntöjä. Edistettäviä käytäntöjä ovat kulttuurin saavutettavuus ja toimialojen kannustaminen yhteistyöhön taiteilijoiden, kulttuuritoimijoiden sekä luontolähtöisten menetelmien asiantuntijoiden kanssa.

Vuonna 2021 ryhmä käynnisti Kanta-Hämeessä maakunnan yhdeksän kunnan yhteisen Kaikukortti-toiminnan ja kokosi tätä varten 72 toimijan yhteistyöverkoston. Kanta-Hämeessä on toimiva lastenkulttuuriverkosto, ja Taikusydän-verkostossa kehitetään maakuntaan toimivia tapoja aikuisten kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen.

Värikkäistä jääpaloista raennettu muurimainen taideteos lumisella pihalla. Taustalla tiilinen seinä.
Jäälinna rakentui Hämeenlinnan lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen ARX:n aloitteesta Verkatehtaan pysäköintialueelle. Rakentamiseen kutsuttiin kaikkia kiinnostuneita. Teoksen kokoamiseen osallistuivat omatoimisesti ja vapaaehtoisesti kaikenikäiset kuntalaiset korona-talvena 2020-2021.

Päivitetty: 3.10.2023