Lappi

Taikusydän-banneri

Verkoston taustaa ja tavoitteita

Lapin alueverkosto on perustettu syksyllä 2019 Meri-Lapissa, Kemi-Tornio-alueella, jolloin koordinaattorina oli Sinikka Kähkönen yhdessä Varpu Wiensin kanssa. Keväällä 2020 asetettiin tavoitteeksi laajentuminen koko Lapin alueelle tavoitteeksi. Koronan myötä tapaamiset (Kemi-Tornio-alueella) peruttiin ja toimintaa lähdettiin kehittämään Teams-välitteisesti ja koordinaattoriksi tuli Niina Oinas.

Verkoston tavoitteena on levittää tietoa ja tunnettavuutta kulttuurihyvinvoinnin teemoista alueellisesti. Tarkoitus on myös verkostoitua monialaisesti sote-alojen sekä taide ja kulttuurialojen välisesti ja kehittää yhteistyössä kulttuurihyvinvoinnin asemaa alueella.

Verkoston kautta on pyritty viestimään aloittaneelle hyvinvointialueelle kulttuurihyvinvoinnin teemoista (valtuustossa varajäsenenä Varpu Wiens).

Verkosto järjesti Kohtaamisia kulttuurihyvinvoinnin äärellä -seminaarin keväällä 2022, mikä oli hieno saavutus. Seminaari kokosi alueen toimijoita yhteen ja teki verkostoa tunnetummaksi.

Verkoston ansiosta keskustelu kulttuurihyvinvoinnista on alueella lisääntynyt ja toimijat erityisesti taide ja kulttuuripuolella ovat saaneet tukea yksinäiseen työskentelyynsä.

Tulevat tapaamiset

Säännölliset verkostotapaamiset Teams-välitteisesti aloitetaan pienen tauon jälkeen taas syksyllä 2023 (elo-marraskuu, kuun viimeinen tiistai).

Saunalautta. Kuva: Krista Kuusela.

 

Facebook-sivu (suljettu ryhmä).

Kaikille avoin Facebook-sivu.

 

Yhteystiedot:

Niina Oinas
niina.oinas(at)ulapland.fi
p.  044 596 2676

Varpu Wiens
varpu.wiens(at)diak.fi

Päivitetty 3.10.2023.