Pohjois-Karjalan Taide ja hyvinvointi -verkosto Verkkarit

Taikusydän-banneri

Pohjois-Karjalan Taide ja hyvinvointi -verkosto eli tuttavallisemmin Verkkarit on vuonna 2017 perustettu verkosto, joka kokoaa yhteen maakunnan kulttuurihyvinvoinnista innostuneet ihmiset ja organisaatiot. Verkostossa on mukana mm. kuntien sekä Siun Soten ja yhdistysten edustajia ja yksittäisiä taiteilijoita.

Verkoston tavoitteena on luoda kontakteja eri toimijoiden välille, lisätä tietoisuutta taiteesta ja kulttuurista osana hyvää elämää, kehittää terveyttä ja hyvinvointia edistäviä taide- ja kulttuuripalveluja sekä kulttuurin saavutettavuutta. Verkosto jakaa tietoa, kokemuksia ja osaamista, ylläpitää keskustelua alan keskeisistä kysymyksistä sekä nostaa esiin aiheen parissa työskenteleviä asiantuntijoita ja taiteilijoita.

Keväällä 2021 verkostossa puhalsivat uudet tuulet kun kun Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Kulttuurista hyvinvointia Pohjois-Karjalaan -hanke aloittivat toiminnan kehittämiseksi yhteiskehittämiskauden. Tällöin verkosto sai uuden lempinimensä Verkkarit. Tällä hetkellä Verkkareiden toimintaa koordinoivat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Kontiolahden kunta.

Alueverkosto kuuluu valtakunnalliseen Taikusydän-yhteistyöverkostoon.

Hyppää mukaan Verkkareiden toimintaan!

Verkkarit Pohjois-Karjalan Taide ja hyvinvointi -verkoston logo

Lisätietoja:

Mari Nupponen
hyvinvointi- ja koulutusasiantuntija
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuu
mari.nupponen(at)pohjois-karjala.fi
p. 050 512 3432

Kristiina Isaksson
kulttuurituottaja
Kontiolahden kunta
kristiina.isaksson(at)kontiolahti.fi
p. 0500 763 946

Yhteisötaide Pohjois-Karjalassa Facebook-ryhmä.

Verkoston logon on suunnitellut Siriliina Riikonen.

Päivitetty 3.10.2023.