Uusimaa

Kulttuurihyvinvointi toimintaideoita
Uudenmaan alueverkoston perustamistilaisuuden ideointia 10.5.2019 Lapinlahden lähteellä. Kuva: Tuula Palaste.

AJANKOHTAISTA!

Terveyttä kulttuurista -päivä Kalasatamassa 10.5.2023

Kulttuuri- ja taidelähtöisiä hyvinvointipalveluja tarjoavat uusimaalaiset järjestötoimijat esittäytyvät yleisölle ja sote-alan työntekijöille 10.5. 2023 klo 10–16 Helsingin Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa.

Ilmoita yhteisösi mukaan ensi tilassa: johanna.korhonen@verkkotie.fi. Osallistujat maksavat omat mahdolliset kulunsa, muita kuluja osallistumisesta ei ole.

Tapahtumassa on mahdollista esitellä omaa toimintaa sekä yleisölle (terveys- ja hyvinvointikeskuksen asiakkaat) että sote-ammattilaisille, joita työskentelee rakennuksessa runsaasti. Päivän ohjelma muotoutuu näytteilleasettajien mukaan: voimme jakaa materiaalia, toteuttaa pieniä esityksiä, esitellä toimintaa keskustellen, näyttää videomuotoisia tietoiskuja.

Tapahtumatila on Kalasataman hyvinvointikeskuksen iso aula. Tilassa on pöytiä, tuoleja ja seinäkkeitä. Järjestämme tilaan äänentoiston. Roll-upeille on hyvin tilaa, ja sähköpistokkeita on runsaasti niitä tarvitseville.

Ilmoita organisaatiosi mukaan, niin pääsette suunnittelemaan tapahtumaa alusta lähtien! Tapahtuman järjestämisestä vastaa Taikusydän Uudenmaan alueverkosto.

***

Taikusydän – Uudenmaan alueverkosto perustettiin Lapinlahden lähteellä 10.5.2019. Verkosto yhdistää Uudenmaan alueella vaikuttavia kulttuuri- ja hyvinvointitoimijoita edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia taiteen, kulttuurin ja luovuuden keinoin.

Verkostossa kohtaavat eri alojen ammattilaiset, järjestöt, alueelliset ja valtakunnalliset toimijat sekä Uudenmaan kaupunkien ja kuntien edustajat. Verkoston yhdistävänä tekijänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen taiteen ja kulttuurin keinoin.

Taikusydän – Uudenmaan alueverkoston koordinointivastuu on vaihtumassa. Verkostoa koordinoi vuoden 2022 loppuun Uudenmaan liitto. Verkosto on osa valtakunnallista Taikusydän-yhteistyöverkostoa.

Verkoston tavoitteet:

  • Edistää kulttuurihyvinvointia Uudellamaalla.
  • Kehittää kulttuurin ja hyvinvoinnin yhdyspinnoilla tapahtuvaa toimintaa Uudellamaalla.
  • Verkostoida ja törmäyttää kulttuuri- ja taidealojen toimijat sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen toimijoiden kanssa.
  • Osallistua alueelliseen kulttuurihyvinvoinnin edistämisen vaikuttamistyöhön ja rakenteellisen toiminnan kehittämiseen.

Tulevat tapahtumat ja kokoontumiset:

  • Virtuaaliset aamukahvit pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 8.30-9.30. Tarkista ajankohdat ja linkit verkoston Facebook -sivulta!

Verkoston toiminta on vapaamuotoista ja mukaan ovat tervetulleita kaikki kulttuurihyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet!

Lisätietoa:

Taikusydän – Uudenmaan alueverkosto Facebookissa
https://www.facebook.com/groups/taikusydanuusimaa/

Päivitetty 30.1.2023.