427 ASKELTA - näyttämöteos ADHD:sta

08.06.2016

Mamia Companyn ja ADHD-liiton yhteistyönä perustettiin teatteriryhmä Yyberfocus (ADHD-diagnosoiduille ja heidän läheisilleen) tammikuussa 2016. Ryhmä on harjoitellut ja harjoittelee kerran viikossa Kuntoutussäätiön liikuntasalissa Helsingissä. Harjoitukset koostuvat näyttelijäntyönharjoitteista, improvisaatiosta ja fyysisestä teatterista. Syksyllä harjoituksia on enemmän ja ryhmä työstää näyttämöteoksen 427 Askelta ADHD-tietoisuusviikolle (vko41). Teos on kiertueteos ja sitä on tarkoitus esittää myös muualla Suomessa.

Hankkeen kesto: 10 kk (2016)

Onko hankkeessa mukana taiteen ammattilaisia? Kyllä, näyttelijä Kasperi Nordman & koreografi Nina Mamia. Kasperi Nordman ohjaa teoksen, Nina Mamia esiintyy teoksessa yhdessä teatteriryhmäläisten kanssa.

Hankkeen yhteistyökumppanit: ADHD-liitto.

Hankkeen rahoittaja ja rahoituksen määrä: Haetaan parhaillaan.

Kohderyhmän kuvaus: 13-v. ylöspäin.

Toiminnan tavoitteet:

  • Draamapedagoginen kuntoutus.
  • Positiivisen ilmaisumuodon tarjoaminen ADHD-nuorille ja aikuisille. ”Hankkeessa tarjotaan kohderyhmän osallistujille mahdollisuus käyttää luovuutta, oppia uusia vuorovaikutustekniikoita, osallistua ryhmätoimintaan, kehittää omaa osaamista ja itsetuntoaan. Kaikki tämä vaikuttaa osallistujien hyvinvointiin ja selviytymiseen arjessa positiivisesti”.
  • ADHD-tietoisuuden lisääminen ja ADHD:n positiivisten puolien näyttäminen: ADHD on ominaisuus, ei sairaus.
  • Monivuotinen yhteistyö ADHD -liiton ja mahdollisten muiden toimijoiden kanssa.
  • Eri paikkakunnille luodaan omat teatteriryhmät.

 Toiminnan tulokset ja vaikutukset: Opiskelija Kaisa Lähteenmäki tekee projektista opinnäytetyön Mikkelin AMK:n yhteisöpedagogian koulutusohjelmaan. Opinnäytetyössä selvitetään teatteriryhmän ja esiintymisen merkitystä osallistujien elämään ja miten se vaikuttaa osallistujien arkipäivään. Opinnäytetyö toteutetaan haastatteluina ja se valmistuu lokakuussa 2016.

Onnistumisia ja haasteita: Yyberfocus-ryhmästä on muodostunut tiivis ryhmä, jossa on kaikille oma paikkansa.  Ryhmäläiset saavat draaman keinoin käsitellä ADHD:ta ja tätä kautta löytää uusia näkökulmia käsitellä oman elämänsä haasteita. Vertaistuki. Haasteena on vakuuttaa muitakin tahoja projektin tärkeydestä.

Jatkuuko toiminta hankkeen päättymisen jälkeen? Teatteriryhmä Yyberfocus jatkaa toimintaansa.

Lähteet ja linkit: Mamia Company.

Lisätietoa, yhteyshenkilö: näyttelijä Kasperi Nordman p. 0500 400761.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *