Kulttuurisote II kutsuu mukaan syksyn tapahtumiin neljällä paikkakunnalla

29.08.2019

Vuoden 2019 loppuun asti kestävä neljän maakunnan Kulttuurisote II -hanke on hyvässä vauhdissa. Hankkeen keskeisenä tehtävänä on juurruttaa taidetta ja kulttuuria osaksi sosiaali- ja terveyspalveluja sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä.

Kulttuurisote II haastaa eri alojen edustajat ja palvelujen käyttäjät pohtimaan, miten kulttuurihyvinvointia voidaan edistää. Seminaarit, työpajat ja keskustelutilaisuudet kokoavat Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Varsinais-Suomessa toimijat ideoimaan ja kehittämään palveluja yhdessä.

Tapahtumiin kutsutaan tilaisuuden teemoista ja alueen painopisteistä riippuen esimerkiksi sote-yksiköiden työntekijöitä, asiakas- ja palveluohjaajia, sosiaalialan johtavia viranhaltijoita, kuntien hyvinvointikoordinaattoreita ja kulttuurivastaavia, kulttuuri- ja taidepalvelujen tuottajia, järjestötoimijoita, oppilaitosten edustajia, kuntien luottamushenkilöitä ja palvelujen käyttäjiä.

Luvassa on muun muassa alustuksia, hyvien toimintamallien jakamista, keskustelua ja työpajatyöskentelyä.

Syksyn tapahtumia

11.9. Kulttuuria ikä kaikki, Vaasa kaupunginkirjasto, Vaasa.
Lisätiedot Hanna Kleemola, hanna.kleemola@obotnia.fi.

18.9. Kuntalaisten kulttuurihyvinvointi – Osa hyvää elämää, Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoki.
Lisätiedot Pirjo Heino, pirjo.heino@etela-pohjanmaa.fi.

25.9. klo 17-19 Kulttuurihyvinvointia sairaalaan, Turun yliopistollisen keskussairaalan T-sairaalan kanttiini (Hämeentie 11), Turku.

Laadimme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin kulttuurihyvinvoinnin suunnitelmaa ja kutsumme sinut keskustelemaan ja ideoimaan suunnitelman sisältöä suunnitelman sisällöstä.  Olemme kiinnostuneet kuulemaan sinun ajatuksiasi ja ideoitasi, miten voimme parantaa kulttuurin ja taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta sairaalassa sekä miten lisäämme potilaiden, omaisten ja henkilökunnan osallisuutta kulttuurin ja taiteen tekemiseen ja kokemiseen.  Millaista taidetta ja mitä taiteen ja kulttuurin muotoja toivoisit kokevasi sairaalassa?

Taiteen, erityisesti musiikin ja kuvataiteen hyödyntämisellä osana potilaan hoitoa ja kuntoutusta sairaalassa on pitkä perinne. Päivittäisessä hoidossa käytämme eri kulttuurin ja taiteen muotoja tavoin, joka saattavat jäädä näkymättömiksi ja vähemmälle huomiolle. Taiteen näkyväksi tekemisellä ja taide- ja kulttuuritoiminnan lisäämisellä sairaalan arjessa voidaan vaikuttaa hyvinvoinnin kokemukseen, tukea parantumisessa ja lisätä myös henkilökunnan työssäjaksamista.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, jonka vuoksi pyydämme ilmoittautumaan 23.9. mennessä: eriikka.siirala@tyks.fi.

1.10. Ikäihmisten kulttuurihyvinvointi sote-palveluissa, Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoki.
Lisätiedot Pirjo Heino, pirjo.heino@etela-pohjanmaa.fi.

22.10. Kulttuurihyvinvoinnin hyvät käytännöt Pohjois-Savossa – opitaan toisiltamme!, Maakuntatalo, Pohjois-Savon liitto, Kuopio.
Lisätiedot Mervi Lehmusaho, mervi.lehmusaho@pohjois-savo.fi.

 

Lisätietoa Kulttuurisote II -hankkeesta löydät täältä.

 

Kuva: Tarja Hautamäki

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *