Liity kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnalliseen verkostoon!

19.12.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Tampereen kaupungin Kulttuurikasvatusyksikkö TAITElle avustuksen Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallisen koordinaation ja kehittämisen jatkamiseen. Kulttuuriluotsi on koulutettu vapaaehtoinen, jonka voi pyytää mukaan muun muassa museoihin, teatteriin, konserttiin tai kulttuurikävelylle. Hanke edistää tietoisuutta kulttuuriluotsitoiminnasta vapaaehtoistyön muotona sekä koordinoi ja kehittää kuntien välistä yhteistyötä erikokoisten kuntien tarpeet huomioiden.

Kulttuuriluotsitoiminnan aloittamisesta kiinnostuneiden kuntien tai järjestöjen on mahdollista liittyä mukaan kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnalliseen verkostoon. Hankkeen koordinaattori tarjoaa konsultointiapua toiminnan alussa oleville tai muuten tukea kaipaaville kunnille. Lisäksi kulttuuriluotsitoimintaa koordinoiville ammattilaisille ja vapaaehtoisille järjestetään työpajatapaamisia, joissa jaetaan hyviä käytäntöjä ja työstetään toimintamalleja yhteiseen käyttöön. Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki toimintaa koordinoivat!

Kulttuuriluotsitoiminnalle on luotu yhteinen verkkosivu, josta löytyy tietoa toiminnasta kiinnostuneille. Sivuilta löytyy myös materiaalipankki, jonne kunnat voivat jakaa toisilleen hyödyllistä materiaalia. Lisäksi toiminnalle on valittu yhteinen logo Piski.

Hanke toteutetaan ajalla 1.11.18 – 30.9.19 ja sen toteuttamiseen osallistuvat Tampereen kaupungin lisäksi Helsingin, Jyväskylän ja Vantaan kaupungit ja toimijoita Savonlinnasta ja Järvenpäästä. Lisäksi yhteistyötä tehdään Kansalaisareenan, Kulttuuria kaikille -palvelun sekä Taikusydämen kanssa.

Hankkeen edistymistä voi seurata Kulttuuriluotsin matkassa -blogissa: https://kulttuuriluotsinmatkassa.blogspot.com/

Lisätietoja verkostosta ja konsultointiajan sopimisesta:

Katri Leppisaari
koordinaattori
Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallinen kehittämishanke
p. 040 146 1239
katri.leppisaari@tampere.fi

Tampereen kaupunki
Kulttuuri ja taide -yksikkö
Museopalvelut
Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
Väinö Linnan aukio 15
33210 Tampere
www.tampere.fi