Mate in Finland -hanke, tanssiesityksiä senioreille

08.09.2016

Turkulainen Tanssiteatteri ERI tekee seniorityötä, jonka tavoitteena on ilahduttaa vanhusten arkipäivää tanssiesityksillä Varsinais-Suomen alueen vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja seniorien kohtaamispaikoissa. Tämän hetkinen teos Mate in Finland sukeltaa suomalaisuuteen huumorin ja nostalgian keinoin. Lassi Sairelan pienoisteoksessa kaksi Suomen poikaa käy keihäsmatkoilla, apinamiehen oksanhaaroissa ja suloisissa nuoruusmuistoissa. Tanssijat Toni Laakkonen ja James McNamara tekevät pikamatkan kansainvälistyvän Suomen kuviin 1960-luvulta vuosituhannen taitteeseen. Lisäksi tanssijat kertovat työstään esityksen jälkeen.

Tanssiteatteri ERI on tuottanut jo kymmenen vuoden ajan senioreille suunnattuja kiertueita Varsinais-Suomen alueella. Teoksia on tänä aikana ollut kuusi, muun muassa Tunnelmia 50 -luvulta ja Häämuistoja. Toiminnan tavoitteena on viedä tanssiesityksiä vanhusten luo, jotta he pääsivät nauttimaan esityksistä arkipäivänä paikassa, jossa he asuvat ja jonne heidän on helppo tulla. Tavoitteena on käydä vuosittain ainakin kerran kussakin Varsinais-Suomen alueen vanhainkodissa, palvelutalossa ja senioreiden kohtaamispaikassa.

Haasteena on rahoituksen saanti vuosittain toistuvalle koko Varsinais-Suomen alueen kattavalle toiminnalle.  Palautteen esityksistä saa heti esityksen jälkeen sekä asukkailta että henkilökunnalta. Palaute on kuluneiden vuosien aikana ollut positiivista.

Lisätietoa: Eeva Soini, eeva.soini@eri.fi, puh. 02 250 1032

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *