Naura, tanssi, hengitä!

24.10.2016

Naura, Tanssi, Hengitä -pilottiprojekti on maalis-toukokuussa 2016 toteutunut Taidetta hoitolaitoksiin -hanke, joka on toteutettu Suomen Kulttuurirahaston apurahalla. Projektia on toteutettu kahden naisen voimin; nauraen, tanssien ja hengittäen.

Projektin ohjaajina ja toteuttajina toimivat toimintaterapeutti (AMK), tanssija Vea Vainio sekä elämäntaidonvalmentaja ja naurujoogaohjaaja Noora Västinen. Kevään 2016 projekti oli pilottihanke, joka toteutettiin neljässä ennalta valitussa päivätoimintakeskuksessa Helsingin seudulla. Asiakasryhmä koostui vammaisista ja / tai pitkäaikaissairaista työikäisistä henkilöistä sekä heidän kanssaan työskentelevistä päivätoimintakeskusten työtekijöistä.

Pilottiprojektissa ohjaajat tapasivat jokaisen ryhmän kahdeksan kertaa kevään 2016 aikana noin kahden kuukauden ajan. Yhden Tanssi Naura Hengitä -työpajan kesto oli noin 60 minuuttia. Tavoitteena oli, että nauru, ilo, liike ja rentoutuminen erilaisin tavoin jäisivät elämään osaksi päivätoimintakeskusten viikoittaista toimintakulttuuria.

Tällä hetkellä projektille suunnitellaan jatkoa keväälle 2017 suuntautuen mm. ikäihmisten pariin sekä toreilla ja tapahtumissa kiertävänä osallistavana Naurukaravaani-kiertueena kesällä 2017.

Lisätietoa: Vea Vainio, tanssija, toimintaterapeutti (AMK)
p. 0408402900, vea_vainio@hotmail.com
Vea Vainion kotisivut
Luova Kasvu, Kulttuuria tarjoava kurssikeskus ja asuinyhteisö Espoossa

Noora Västinen, Steinerkoulun luokanopettaja, elämäntaidon valmentaja, naurujooga-ohjaaja ja merkonomi, yrittäjä ja luennoitsija
p. 0407425095, vastinen@gmail.com
Noora Västisen kotisivut

Naura, tanssi, hengitä -projektin Facebook-sivut
Vahvuutta hyvinvointikurssilta, artikkeli ASPA-säätiön kotisivuilla

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *