Uuttamo osallistaa Oulussa

18.05.2017

Kulttuuriosuuskunta Ilmeen toteuttama Uuttamo-hanke edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun alueella tuomalla taidelähtöiset menetelmät osaksi Oulun kaupungin hyvinvointikeskusten sekä hyvinvoinnin saralla toimivien kolmannen sektorin toimijoiden palvelutarjontaa. Hankkeen toiminta-aika on 1.10.2016 – 31.12.2017.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Oulun Kaupunki & Kulttuuritalo Valve, sekä useat hyvinvoinnin saralla toimivat kolmannen sektorin toimijat. Hankkeen ja toiminnan toteuttajina toimivat Kulttuuriosuukunta Ilmeen jäsenet; sana-, esitys- ja kuvataiteen ammattilaiset, joilla laaja kokemus yhteisötaiteen ja taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -projektien saralta.

Uuttamo tarjoaa soveltavan taiteen sisältöjä kohderyhmille, joilla on rajalliset mahdollisuudet taide- ja kulttuuripalveluiden saavuttamiseen. Vuonna 2017 hanke toteuttaa mm. soveltavan taiteen työpajoja ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille sekä pitkäaikaistyöttömille. Monitaiteelliset työpajat, taiteilijavierailut sekä forum-teatteri tuovat taiteen myös mielenterveyskeskukseen sekä maahanmuuttajien arkeen. Uuttamon yhteistyökumppaneita ovat mm. Oulun työllisyyspalvelut, Haukiputaan sosiaalipalvelut sekä etsivä nuorisotyö.

Hankkeen tavoitteena on luoda vakiintunut toimintatapa taidelähtöisten hyvinvointipalvelujen toteuttamiseksi yhteistyössä ammattitaiteilijoiden, kolmannen sektorin ja Oulun kaupungin hyvinvointikeskusten kanssa. Kaupungin ja osuuskunnan yhdessä sovittuna tavoitteena on, että Kulttuuriosuuskunta ILME on ensimmäinen kulttuurihyvinvointipalveluiden yhteinen sopimuskumppani, joka jatkaa kulttuurihyvinvointitaidepalvelujen tuottamista myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Uuttamon toteuttaja Kulttuuriosuuskunta Ilme on monialainen taiteen ammattilaisista koostuva osuuskunta ja yhteisö. Ilmeen taiteilijoilla on oman taiteenalansa vankan osaamisen ohella vuosien kokemusta taidetyöstä esimerkiksi vanhuslaitoksissa, vastaanottokeskuksissa, lastensuojelun laitoksissa ja avoimissa harrastajaryhmissä. Osuuskunnan toimintaan kuuluvat myös monitaiteelliset, osallistavat työpajat, taideopetus, teatteriesitykset ja poikkitaiteelliset teokset. Ilme tuottaa myös yhteisötaiteellista Kehä-festivaalia. Uuttamo-hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki ja se toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen kanssa.

Lisätietoja:

Kaija Hinkula, koordinaattori
uuttamo@uuttamo.fi
www.uuttamo.fi
www.kulttuuriosuuskuntailme.fi

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *