Toiminta
Kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallinen Taikusydän-tutkijaverkosto järjestää erilaisia tapahtumia tutkijatapaamisista työpajoihin ja seminaareihin. Tapahtumia pyritään järjestämään säännöllisesti eri puolilla Suomea. Tiedotamme toiminnasta verkkosivuillamme.
Tulevat tapaamiset:
Taikusydän-tutkijaverkoston seminaari 8.11.2024, Tampere
Kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallinen Taikusydän-tutkijaverkosto järjestää tutkijatapaamisen ja seminaarin 8. marraskuuta (klo 8.30–16.00) Tampereen yliopiston Kaupin kampuksella (Arvo Ylpön katu 34). Seminaarin teemana on kulttuurihyvinvointitoiminnan arviointi ja mittaaminen. Seminaari järjestetään yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa ja tilaisuus on osa Tampereen yliopiston jatko-opiskelijoille suunnatun Kulttuurihyvinvointi osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä -kurssin ohjelmaa.
Seminaari on avoin kaikille kulttuurihyvinvointialan tutkimuksen ja arvioinnin parissa työskenteleville ja näistä kiinnostuneille. Tilaisuudessa ei ole etäosallistumismahdollisuutta.
Ilmoittautumiset 21.10. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/C82C8F5E8900E838
Lisätietoja seminaarista: Liisa Laitinen, liisa.laitinen@turkuamk.fi
Lisätietoja Tampereen yliopiston Kulttuurihyvinvointi osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä -kurssista: Pilvi Kuitu, pilvi.kuitu@tuni.fi
Ohjelma
8:30 Rekisteröityminen & kahvit
9:00 Tervetuloa!
9.10 Lauri Kokkinen (Tampereen yliopiston WHO yhteistyökeskus) Terveys- ja hyvinvointi kulttuuripolitiikoissa. Mitä tarkoittaa näyttöön perustuva (evidence based) kulttuurihyvinvoinnissa?
9:50 Tauko
10:00 Anu Linnansaari (Tampereen yliopisto): Miten ja missä olosuhteissa yhteiskehittäminen onnistuu? – Taidelähtöisen intervention realistinen arviointi
10.45 Miikka Vuorinen (Sosped Keskus): Kulttuurihyvinvoinnin seuraukset ja arviointi? Tietoa on riittävästi. Oleelliseksi tulee kykymme koostaa se oikealla tavalla
11.45 Lounas kampusravintola Arvossa (omakustanteinen)
12.45 Dialoginen työskentely pienryhmissä: Mitä kulttuurihyvinvointiin liittyvää tietoa tarvitaan ja miksi?
13:45 Mikä kulttuurihyvinvointiin liittyvä tieto vaikuttaa ja miten? Keskustelijoina kulttuuriasiainneuvos Johanna Vuolasto (OKM) ja tietojohtamisen asiantuntija Antti Pelto-Huikko, (Vaikuttavuuskeskus). Keskustelun fasilitaattori: Pilvi Kuitu (Tampereen yliopisto)
14:30 Iltapäiväkahvit ja verkostoitumista
15.00 Hanna Poikonen (Helsingin yliopisto & ETH Zurich): Miten tanssi vaikuttaa mieleen ja aivoihin?
15.30 Keskustelua
15.45 Päivän koonti taidelähtöisesti
16.00 Päivän lopetus
Lataa ohjelma pdf-tiedostona.
Seminaarin puhujiin voit tutustua täällä.
Menneet tapaamiset:
Taikusydän-tutkijaverkoston tapaaminen 19.3.2024, Etätapahtuma
Taikusydän-tutkijaverkoston vuoden 2024 ensimmäinen tapaaminen järjestetään tiistaina 19.3.2024 klo 13–16 Zoomissa. Tervetuloa mukaan verkostoitumaan, kuulemaan ja keskustelemaan meneillään olevista tutkimuksista sekä osallistumaan kulttuurihyvinvointiaiheiseen lukupiiriin! Ilmoittauduthan tutkijatapaamiseen 8.3. mennessä. Lue lisää tapaamisesta ja ilmoittaudu mukaan.
Tutustu tapaamisesta tehtyyn uutiseen.
Taikusydän-tutkijaverkoston tapaaminen 11.–12.12.2023, Turku
Vuoden 2023 viimeinen Taikusydän-tutkijaverkoston tapaaminen järjestetään Turussa Kupittaalla (EduCity, Joukahaisenkatu 7) 11.–12.12. Tutustu tapahtuman ohjelmaan täällä.
Tutkijaverkoston tapaamisessa keskitytään tällä kertaa yhdessä tekemiseen, joten tapaaminen toteutetaan ainoastaan paikan päällä. Lämpimästi tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja oppimaan yhdessä, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!
Ilmoittauduthan tapaamiseen viimeistään 30.11.
Taikusydän-tutkijaverkoston tapaaminen 27.9. 2023 klo 12–15, Zoom
Taikusydän-tutkijaverkoston syyskauden 2023 ensimmäinen tapaaminen järjestetään keskiviikkona 27.9.2023 klo 12–15 Zoomissa. Lämpimästi tervetuloa mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan ja keskustelemaan meneillään olevista tutkimuksista! Ilmoittauduthan tutkijatapaamiseen 13.9. mennessä.
Etätapaamisessa on varattu aikaa omien tutkimusten esittelyyn, lyhyisiin työpajoihin sekä omien paperien käsittelyyn ja kommentointiin. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä, haluatko esitellä omaa tutkimustasi lyhyesti, haluatko pitää taidelähtöisen työpajan tai onko sinulla artikkelikäsikirjoitus tai jokin muu teksti, johon toivot kommentteja kollegoilta.
Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille viikolla 38.
Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan! Nähdään syyskuussa!
Kulttuurihyvinvointialan käsitteet -työpaja 21.9.2022, Turku & Zoom
Miten kulttuurihyvinvointialaan liittyviä käsitteitä käytetään monialaisessa yhteistyössä, viestinnässä, vaikuttamistyössä tai tutkimuksissa? Mitä haasteita liittyy monitieteisen alan käsitteiden määrittelyyn?
Taikusydän-tutkijaverkosto kutsuu kulttuurihyvinvointialan tutkijat ja kentän toimijat keskustelemaan kulttuurihyvinvointialaan liittyvistä käsitteistä Turussa 21.9. klo 10–15 järjestettävään työpajaan. Tilaisuus järjestetään hybridimuotoisena, joten osallistuminen on mahdollista myös etänä Zoomin kautta.
Kulttuurihyvinvointialan moninaisen käsitteistön määrittely on jatkuvaa työtä; käsitteet elävät ja niitä määritellään erilaisissa konteksteissa, tutkimuksissa ja ajassa jatkuvasti uudelleen. Myös uusia käsitteitä syntyy ja vakiintuu käyttöön. Työpajan tavoitteena on pohtia alan keskeisiä käsitteitä, käsitteiden erilaisia käyttötapoja ja määrittelyitä, sekä myös niihin liittyviä haasteita.
Työpajassa alustajina toimivat yliopettaja Laura Huhtinen-Hildén Metropolia ammattikorkeakoulusta sekä kulttuurikoordinaattori Liisa Hämäläinen Turun kaupungilta.
Työpajan antia hyödynnetään Taikusydämen tietopankin käsitekoosteen kehittämisessä ja päivittämisessä.
Ohjelma ja ilmoittatumiset: https://taikusydan.turkuamk.fi/tapahtumat/kulttuurihyvinvointialan-kasitteet-tyopaja-21-9-2022-turku-zoom/
Taikusydän-tutkijaverkoston seuraava tapaaminen järjestetään tiistaina 15.2.2022 klo 9–11 Zoomissa. Lämpimästi tervetuloa mukaan verkostoitumaan sekä kuulemaan ja keskustelemaan meneillään olevista tutkimuksista! Ilmoittautumiset tutkijatapaamiseen 31.1. mennessä.
Tutkijatapaamisessa on varattu aikaa omien tutkimusten esittelyyn sekä myös omien paperien käsittelyyn ja kommentointiin. Mainitsettehan ilmoittautumisen yhteydessä, haluatteko esitellä omaa tutkimustanne lyhyesti tapaamisessa tai onko teillä artikkelikäsikirjoitus tai muu teksti, johon toivoisitte kollegoilta kommentteja.
Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille viikolla 5.
Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!