Ammattilaisena kulttuurihyvinvointialalla - Taikusydämen uutiskirje 10/2022

23.11.2022
Nuorten taiteilijoiden Death & Beyond -taidenäyttely Tampereen Ohjaamossa syksyllä 2022. Kuva: Julia Koskimies.

 

Uutiskirjeen pääkirjoitus: 

Keitä ovat kulttuurihyvinvoinnin ammattilaiset, missä he työskentelevät ja mitä he tekevät työkseen? Millaista osaamista he tarvitsevat työssään? Näihin kysymyksiin paneudutaan uudessa Taidetutka-verkkolehdessä, jonka kymmenen juttua virittävät ajatuksia kohti moniäänisen ja monialaisen kulttuurihyvinvointialan ammattilaisuutta.

Ammattilaisuutta, alueellista ja kansallista yhteistyötä sekä sitkeää aktiivisuutta tarvitaan myös kulttuurihyvinvoinnin paikkojen löytymiseksi ja vahvistamiseksi osana hyvinvointialueiden toimintaa. Kulttuurin mahdollisuuksista hyvinvointialueiden valmistelussa keskusteltiin vilkkaasti Kulttuurihyvinvointipoolin avoimessa kokouksessa 16. marraskuuta Kansalaisinfossa. Vaikka alueilla valmistelu etenee eritahtisesti ja erilaisin painopistein, kulttuurihyvinvointi on hyvinvointialueuudistuksen myötä tullut osaksi esimerkiksi THL:n koordinoimia kehittämisohjelmia kuten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelukonseptia, yhdeksi teemaksi muiden tärkeiden hyte-teemojen rinnalle.

Anna-Mari Rosenlöf

Lue koko uutiskirje

Kuva Tosi-hankkeen toiminnasta syntyneestä Taidekollektiivi Hiekkalaatikon näyttelystä, josta voit lukea lisää uutiskirjeestä. Kuva: Julia Koskimies.