BASKERIPÄÄT-podcast starttaa!

25.10.2020

Baskeripäät-podcastin myötä pääset pohtimaan omaa kulttuurihyvinvointisuhdettasi ja miettimään kulttuurihyvinvoinnnin yhteiskunnallista merkitystä.

Mitä tarkoittaa kulttuurihyvinvointi? Miten voit vahvistaa hyvinvointiasi taiteen ja kulttuurin avulla? Kevyttä ja kuplivaa keskustelua kulttuurihyvinvoinnista ja ajankohtaisia kuulumisia kentältä. Kauden aikana unelmoidaan, pureskellaan käsitteitä ja pureudutaan esimerkiksi taiteen saavutettavuuteen, osallisuuteen, identiteettiin ja globaaleihin megatrendeihin.

Podcastia luotsaavat Turun Ammattikorkeakoulun ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kulttuurihyvinvoinnin opiskelijat Elina Salmi ja Tiina Mämmelä. Ensimmäinen kausi sisältää 10 jaksoa.  Jaksot ilmestyvät joka maanantai 26.10.-28.12.2020. Jaksot julkaistaan Spotifyssä, ja ne ovat kuunneltavissa myös esimerkiksi Google Podcasteista.

Tiina ja Elina
Podcastia luotsaavat Turun AMK:n kulttuurihyvinvoinnin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijat Elina Salmi (vas.) ja Tiina Mämmelä.

Kauden alussa kulttuurihyvinvointia kiteyttää Taikusydämen erityisasiantuntija Anna-Mari Rosenlöf. Kauden aikana keskustellaan sosiaali- ja terveysalan, sekä kulttuuri- ja taidealan ammattilaisten kanssa kulttuurihyvinvoinnista. Yhdeksännessä jaksossa keskustellaan kulttuurihyvinvoinnin koulutuksen ensimmäisen yliopettajan Liisa-Maria Lilja-Viherlammen kanssa tulevaisuudesta ja megatrendeistä. Kauden päättää podcastin tekemisestä kertova koontijakso.

Kaikki jaksot päivittyvät tämän artikkelin lopussa olevaan jaksolistaan.

Seuraa meitä ja pysy matkassa mukana:
Instagram: @baskeripaat
Spotify: Baskeripäät

Lisätietoja:
Elina Salmi, teatteri-ilmaisun ohjaaja
elina.salmi@edu.turkuamk.fi

Jaksot:

1. Kulttuurihyvinvointi pähkinänkuoressa

Julkaistu 26.10.2020

Mistä kulttuurihyvinvoinnissa oikein on kyse? Mikä on Taikusydän? Vieraana kulttuurihyvinvoinnin valtakunnallisen Taikusydän-yhteyspisteen erityisasiantuntija Anna-Mari Rosenlöf.

2. Saanko luvan?

Julkaistu 2.11.2020

Mistä saavutettavuudessa on kyse? Saavutettavasta kansantanssista keskustelemassa tanssinopettaja Riia Niemelä.


3. Tositarinoita pillusta

Julkaistu 9.11.2020

Sadutus ja gynekologiset vaivat kohtaavat. Asiantuntijana teatteri-ilmaisun ohjaaja Elina Salmi.

 

4. Vapaus

Julkaistu 16.11.2020

Porttiteatteri on ammattivetoinen vankilasta vapautuvien teatteri. Vierailijana teatterin sosiaaliohjaaja Tatjana Tapanainen.

5. Yhteiskunta SOS

Julkaistu 23.11.2020

Voidaanko taiteen avulla kuntouttaa työelämään? Asiantuntijana terveydenhuollon opettaja Tiina Mämmelä.