Kulttuurihyvinvoinnin historia on taiteen ja parantamisen historiaa, joka ulottuu taiteen syntyvaiheisiin

15.03.2023
Antiikin ajan Kreikassa tunnistettiin niin musiikin, runouden kuin teatterinkin merkitykset terveydelle ja paranemiselle. Kuva: Anna-Mari Rosenlöf.

Milloin taiteesta alettiin puhua osana terveydenhoitoa? Mihin ulottuvat taiteen ja terveyden yhteiset juuret? Millainen historia kulttuurihyvinvoinnilla ilmiönä ja alana on? Taikusydämen erityisasiantuntija Anna-Mari Rosenlöfin artikkelissa luodaan katsaus taiteen ja terveyden yhteyksien pitkään historiaan ihmiskunnan varhaisista vaiheista lähtien.

“Suomessa taiteen ja terveyden yhteyksien pitkä historia on jäänyt pitkälti käsitekeskustelun ja alan kehittämiseen liittyvän tiedonmuodostamisen varjoon. Ilmiön pitkän historian ymmärtäminen voi kuitenkin auttaa meitä hahmottamaan taiteen paikkaa ja mahdollisuuksia osana nykyaikaista terveydenhoitoa ja hyvinvoinnin edistämistä, onhan erilaisilla taiteen muodoilla ollut jo ihmisen alkuhistoriasta lähtien tärkeä merkitys ihmislajin menestymisen kannalta.”, toteaa Rosenlöf artikkelissa.

Kulttuurihyvinvoinnin historia on taiteen ja parantamisen historiaa, joka ulottuu taiteen syntyvaiheisiin -artikkelin pääset lukemaan TALK-lehdestä.