Kulttuurihyvinvointipalvelut löydettäviksi hyte-palvelutarjottimien verkkoalustoilta - Taikusydän-uutiskirje 2/2024

04.03.2024
Kahdenkeskiseen taiteeseen keskittyvän Kehä-festivaalin teoshaku on auki 1.2.-10.3.2024. Kuvassa Karoliina Loimaalan teos Flower Bath. Kuvaaja: Anniina Kettunen.

Oletko joskus järjestänyt kurssin, työpajan tai tapahtuman, johon ei olekaan tullut osallistujia? Oletko yrittänyt etsiä itsellesi, asiakkaallesi tai läheisellesi uutta taideharrastusta, mukavaa kulttuuritekemistä, vertaistukea tai sopivaa liikuntaryhmää Googlella ja päättänyt etsinnän tyhjin käsin?

Ainakin kymmenellä hyvinvointialueella pilotoidaan tänä keväänä Tarmoa-verkkopalvelua, joka auttaa sekä kansalaisia että ammattilaisia löytämään eri toimijoiden hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluita ja toimintaa. Tarmoa- palvelusta löytyy omana teemanaan luovuus, taide- ja kulttuuriharrastaminen. Lisäksi järjestöt voivat ilmoittaa toimintaansa mm. Lähellä.fi-palveluun ja loput hyvinvointialueet kehittävät itsenäisiä verkkopalveluratkaisuja hyte-toiminnan löydettävyyden parantamiseksi. Olisimmeko vihdoinkin siinä tilanteessa, että kaikki palvelut löytyisivät yhdeltä luukulta, jota säännöllisesti yhdessä ylläpidetään, kehitetään ja päivitetään?

Kannustamme kaikkia taide-, kulttuuri-, kulttuurihyvinvointi-, harrastus- ja luovan toiminnan palveluiden ja toiminnan tuottajia tekemään toimintansa näkyväksi syöttämällä toimintansa tiedot palvelutietovarantoon, josta ne siirtyvät osaksi eri verkkopalveluita. Löydät tästä uutiskirjeestä tukea ja vinkkejä työn tueksi! Tehdään kulttuurihyvinvointitoiminta yhdessä näkyväksi ja helposti löydettäväksi!

LUE UUTISKIRJE