Pohjois-Savo edelläkävijä: VOIMALA-toimijat solmivat kumppanuussopimuksen

18.09.2017
Puijonlaakson palvelukeskuksessa toteutettiin TAKUULLA VIRKEYTTÄ! -työpajaa, ohjaajana Annukka Knuuttila Kuopion konservatoriosta. Kuva: JiiPee Photography / Itä-Suomen Hyvinvointivoimala 2017.

Yhdeksän organisaatiota Pohjois-Savosta allekirjoitti Itä-Suomen Hyvinvointivoimalan kumppanuussopimuksen kesäkuussa 2017. Mukaan sopimukseen lähtivät Itä-Suomen yliopisto, Kuopion Invalidit ry:n Tukipilari, Kuopion kaupunki, Kuopion konservatorion kannatusyhdistys ry, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymä, Savonia-ammattikorkeakoulu oy, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö ja Tohtori Matthias Ingmanin säätiön Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto. Yhteistyötä johtaa ja hallinnoi Kuopion konservatorio.

VOIMALA-yhteistyöverkoston painopiste on terveyttä ja hyvinvointia edistävässä ja ennaltaehkäisevässä toiminnassa. Yhdessä kehitettyjä palveluja hyödynnetään myös kuntouttavan toiminnan tukena, esimerkkinä musiikkipedagogin ja osastohenkilökunnan yhdessä ohjaama musiikkipajatoiminta KYS:in lasten- ja nuorisopsykiatrian osastoilla. Hyvinvointivoimalan toiminnan keskeinen ajatus on ammatillisen osaamisen ristiinpölyttäminen sote- ja kulttuurialojen välillä VOIMALAssa kehitetyn työparimenetelmän avulla.

Kesäkuussa solmittu kumppanuussopimus tarkoittaa sopijaosapuolten olemassa olevan osaamisen syventämistä ja uusien toimintatapojen kehittämistä yhteistyöverkoston piirissä. Verkosto vahvistaa tutkimus- ja kehittämistoiminnan sekä koulutuksen ja työelämän välistä yhteistyötä. Sopimus sisältää myös taloudellisia panostuksia kehittämistyöhön. Itä-Suomen Hyvinvointivoimala onkin alansa ainoa yhteistyöverkosto, jolla on näin mittavan joukon allekirjoittama kumppanuussopimus ja selkeä suunta kohti alueellista maakunta- ja sote-uudistukseen integroitavaa yhteistyötä. Yksi keskeinen tehtävä on huolehtia, että em. uudistuksissa huomioidaan myös kulttuuriset oikeudet.

Toimintaa ollaan laajentamassa myös muualle Itä-Suomeen. Hyvinvointivoimala toimii yhteistyössä alueen kuntien kanssa ja tavoitteena on, että verkostoyhteistyö laajenee ja vakiintuu Itä-Suomen alueella pysyväksi yhteistyömuodoksi vuoteen 2020 mennessä. VOIMALA on aktiivisesti mukana myös kansallisessa ja kansainvälisessä kulttuurihyvinvoinnin kehittämistyössä.

Lisätietoa:
Eeva Mäkinen,
FT, MuM, projektijohtaja
Kuopion konservatorio
eeva.makinen@kuopionkonservatorio.fi
p. 045 1360 202

www.hyvinvointivoimala.fi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *