Taidetutkan toinen numero syventyy taiteen ja soten yhteistyöhön

14.12.2017
Image copyright Lime

Taide ja kulttuuri huomioidaan koko ajan vahvemmin myös osana terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Toimialojen välinen ymmärrys ja yhteistyö on hyvässä myötätuulessa.

Taidetutkan toisessa numerossa haluamme esitellä meitä kiehtoneita löytöjä ja unelmoida sitä, millainen taiteen ja soten liitto voisi parhaimmillaan olla. Tutustumme mm. kulttuuri- ja taidepainotteiseen neuvolaan Kultaseen Porissa ja avaruusteemaiseen lastensairaalan röntgenosastoon Manchesterissa. Selvitämme, mitä tekee organisaatiotaiteilija Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymässä ja minkälainen on taiteiljaresidenssi sote-alalla.

Taidetutka on kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Lehti on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle.

Taidetutka on laajan yhteistyöjoukon yhteinen ja moniääninen ponnistus. Suunnittelussa ovat olleet mukana lehden hallinnoinnista vastaava Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry, Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Pro Soveltavan taiteen tila ry, Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallinen AILI-verkosto, ArtsEqual -tutkimushanke sekä Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijoita.

Jokaisella lehden numerolla on toimituksen määrittelemä teema. Lehden päätoimittajuus on kiertävä. Toisena päätoimittajana toimii taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen:

– Eri ihmisille taide merkitsee erilaisia asioita. Minulle taiteen ytimessä ovat selittämättömyys, syvyys ja vapaus. Ehkä juuri taiteen vapaus on se ”salainen ainesosa”, joka taiteessa luo hyvinvointia? Vallatkaamme yhdessä uusia alueita taiteen vapaudelle, ajattelun vapaudelle ja olemisen vapaudelle!

Tervetuloa Taidetutkan pariin: www.taidetutka.fi

Lisätietoja:

 

Arttu Haapalainen
taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Tampereen toimipiste
Yliopistonkatu 38, 33100 Tampere
p. 0295 330 843
arttu.haapalainen@taike.fi
www.taike.fi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *