Taidetutka-verkkolehden kuudes numero herättää pohtimaan taidetoiminnan etiikkaa

21.01.2020

Taidetutka on vuonna 2017 perustettu verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Lehden kuudennen numeron teemana on taidetoiminnan etiikka. Lehti on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle.

 

Eettisyys korostuu taiteen uusissa toimintaympäristöissä

Taidetutkan etiikka-teemanumerossa tarkastellaan ajankohtaista kysymystä taidetoiminnan etiikasta. Kirjoittajat pohtivat artikkeleissaan muun muassa sitä, miten taiteen ja kulttuurin laajentuvat toimintaympäristöt haastavat tekijöitä eettisten periaatteiden ja toiminnan näkökulmasta. Millaisia eettisiä haasteita taiteen tekijät kohtaavat toimiessaan erilaisissa toimintaympäristöissä ja yhteisöissä? Mitkä tekijät edistävät työskentelyn eettisyyttä? Mitkä tekijät puolestaan estävät sitä?


Ei valmiita ratkaisuja

Lehden kuudennen numeron päätoimittajana toimii KT, yliopistotutkija (Taideyliopiston CERADA), työyhteisövalmentaja (TheatreWorks) Satu-Mari Jansson.

– Lehden numeron tavoitteena ei ole tarjota valmiita ratkaisuja, vaan tuoda esiin niitä moninaisia kysymyksiä ja pohdintoja, joita tällä hetkellä käydään liittyen taiteen ja taiteilijoiden työn etiikkaan.

Taidetutkan taustalla on laaja-alainen tekijäjoukko. Lehden hallinnoinnista vastaa Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry.

Tervetuloa Taidetutkan pariin: www.taidetutka.fi

 

Lisätietoja:
Anna-Mari Rosenlöf
erityisasiantuntija, projektipäällikkö
Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Turun ammattikorkeakoulu
anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi
p. 050 5985257