Taidetutka-verkkolehden uusimman numeron teemana on taide ja kulttuuri kunnissa ja kuntien päätöksenteossa

17.06.2021

 

Taidetutka on vuonna 2017 perustettu verkkolehti, joka luotaa taiteen uusia merkityksiä. Lehden kahdeksannen numeron teemana on taide ja kulttuuri kunnissa ja kuntien päätöksenteossa. Lehti on syntynyt halusta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja, esitellä kiinnostavia toimijoita, tekoja ja ilmiöitä, jotka usein jäävät pinnan alle.

 

Kulttuuristaan kunta tunnetaan!

 

Taidetutkan uusimman numeron lähtökohtana on uudistettu laki kuntien kulttuuritoiminnasta. Lakiuudistus vahvistaa kulttuurin roolia kunnan toiminnassa, perustellen samalla kulttuurin merkitystä ja asemaa kunnan peruspalveluna. Taidetutkan kirjoituksissa pohditaan monipuolisesti taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksia ja merkityksiä kunnissa sekä kuntien päätöksenteossa. Miten kunta voi edistää kulttuuria ja taidetta osana yhteistä hyvinvointia ja terveyttä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä paikallista ja alueellista elinvoimaa?

 

Yhteistyöllä vaikuttavampaa taide- ja kulttuuritoimintaa

 

Lehden kahdeksannen numeron päätoimittajana toimii projektipäällikkö (XAMK) Piia Kleimola.

Tämänkertaisissa artikkeleissa käsitellään muun muassa tutkimuksissakin havaittua yhteistyön merkitystä yhtenä kuntien tärkeimmistä menestystekijöistä. Toivon, että Taidetutka kulkeutuu mahdollisimman laajasti myös uunituoreille valtuutetuille. Toivotan heille malttia ja viisautta sekä avarakatseisuutta nähdä taiteen ja kulttuurin monialaisuus ja mahdollisuudet omassa kunnassa tai kaupungissa. Yhteistyökin vaatii yhteyshenkilöt.

Uusimman Taidetutkan kirjoitusten takana on monipuolinen ja laaja-alainen tekijäjoukko. Lehden hallinnoinnista vastaa Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry.

Tervetuloa Taidetutkan pariin: www.taidetutka.fi.

 

 

Lisätietoja:

Anna-Mari Rosenlöf
erityisasiantuntija, projektipäällikkö
Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Turun ammattikorkeakoulu
anna-mari.rosenlof@turkuamk.fi
p. 050 5985257