Taidetutkan kolmas numero syventyy taiteen ja työelämän vuorovaikutukseen

27.04.2018

Taidetutka on kahdesti vuodessa ilmestyvä verkkolehti, jonka tarkoituksena on nostaa esiin taiteen laajentuvia merkityksiä yhteiskunnan eri alueilla. Millainen on taiteen rooli esimerkiksi osana oppimista, sosiaali- ja terveysalaa, aluekehittämistä, työelämän organisaatioita tai kestävää kehitystä?

Lehti on syntynyt tarpeesta nostaa esiin taiteen ja kulttuurin uusia rajapintoja: toimijoita, tapausesimerkkejä, ilmiöitä ja näihin liittyvää tutkimusta. Lehti on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille, niin kulttuurialan toimijoille kuin eri alojen asiantuntijoillekin, joilla on intressejä aiheeseen.

18.4. ilmestynyt lehden kolmas numero tutkailee taiteen ja työelämän välistä vuorovaikutusta ja kysyy, mitä tässä rajapinnassa tapahtuu juuri nyt?

Taustalla laaja yhteistyö

Taidetutka on laajan yhteistyöjoukon yhteinen ja moniääninen ponnistus. Suunnittelussa ja toteutuksessa ovat olleet mukana lehden hallinnoinnista vastaava Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry, Taikusydän – taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste, Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijoita, Pro Soveltavan taiteen tila ry, Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallinen AILI-verkosto ja ArtsEqual -tutkimushanke.

Kiertävä päätoimittajuus kannustaa dialogiin

Uuden numeron päätoimittajana toimii läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi. Petäjäjärvellä on laaja kokemus taiteen ja työelämän kehittämisen rajapinnalla toimimisesta. ”Taiteen ja työelämän välisessä vuorovaikutuksessa tapahtuu nyt paljon. Taiteilijoilla on yhä enemmän intressejä tulla uuteen dialogiin ja löytää asiantuntijuudelleen uusia vaikuttamisen paikkoja. Ja nyt jos koskaan työelämässä tarvitaan uusia tapoja organisoitua, mahdollistaa luovuutta ja uusia näkökulmia. Tässä on taiteen mentävä paikka”, Petäjäjärvi sanoo.

Tutustu uusimpaan Taidetutkaan tästä linkistä.