Taikusydän-tietokortti: Taide nuorten tulevaisuustaitojen tukena

08.10.2021

Nopeasti muuttuvassa maailmassa nuoret kasvavat tulevaisuuteen, joka näyttäytyy epävarmana, monimutkaisena ja myös mahdollisuuksien runsautena. Tulevaisuuden mahdollisuuksien hyödyntäminen ja haasteisiin vastaaminen vaativat nuorelta monenlaisia tulevaisuustaitoja, kuten kriittisen ajattelun taitoa, vuorovaikutustaitoja, empatiakykyä, resilienssiä ja kykyä kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia. Tulevaisuustaitojen kehittäminen ja käyttäminen auttavat nuorta rakentamaan itselleen merkityksellistä tulevaisuutta.

Taikusydämen julkaisemassa tietokortissa tarkastellaan sitä, miten taidetoiminta voi tutkitusti tukea nuorille tärkeiden tulevaisuustaitojen kehittymistä. Voit ladata tietokortin tästä: Taikusydän-tietokortti 1/2021: Taide nuorten tulevaisuustaitojen tukena.

Nuorten tulevaisuustaitoihin keskittyvä tietokortti käynnistää Taikusydämen uuden tietokorttisarjan, joka kokoaa tiiviiseen ja helposti saavutettavaan muotoon tietoa kulttuurihyvinvointiin liittyvästä tutkimuksesta ja käytänteistä.

 

Kuva: Pixabay.