Länsi-Suomi

Taikusydän Länsi-Suomen alueverkostolta lausunto sote-uudistuksesta 24.4.2017

Taiteella ja kulttuurilla tiedetään olevan monenlaisia myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Tämä on huomioitu Suomessa myös valtiovallan tasolla, ja taiteen ja kulttuurin......
Lue lisää

Länsi-Suomen alueverkoston toiminta-alue kattaa kolme maakuntaa; Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan.  Asukkaita alueella on yhteensä 445 000, joista 97 000 on ruotsinkielisiä.  Alueverkosto on kaksikielinen.

Alueverkosto kokoontui ensimmäistä kertaa Seinäjoella 25.1.2017. Rytmikorjaamolla pidetyssä tapaamisessa oli mukana myös valtakunnallisen Taikusydämen edustajia ja pohjalaismaakuntien yhteisestä verkostosta tuli samalla myös yksi Taikusydämen Suomen alueverkostoista. Ensimmäisessä tapaamisessa käytiin läpi verkoston toimintaan liittyviä perusasioita, kuten mihin tarpeeseen verkostoa rakennetaan sekä mitkä ovat verkoston alueellisia vahvuuksia ja heikkouksia.

Verkoston tavoitteet

Länsi-Suomen alueverkoston tavoitteena on eri tavoin kehittää terveyttä ja hyvinvointia edistäviä taide- ja kulttuuripalveluja sekä kulttuurin saavutettavuutta. Verkosto jakaa tietoa, kokemuksia ja osaamista sekä ylläpitää keskustelua alan keskeisistä kysymyksistä. Alkuvaiheessa on verkoston erityisen huomion kohteena ollut sote-uudistus ja sen vaikutukset terveyttä ja hyvinvointia edistävien taide- ja kulttuuripalvelujen tulevaisuuteen.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin alueverkosto järjesti ensimmäisen kokoontumisensa Seinäjoella 25.1.2017.

Alueen kaupungeista on etenkin Vaasassa ja Seinäjoella tehty jo vuosia suunnitelmallista työtä mm. ikäihmisille suunnattujen kulttuuripalvelujen kehittämisessä. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntaliitot sekä SÖFUK -kuntayhtymä ovat vuodesta 2015 toteuttaneet yhteistyössä Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hanketta, joka on yhdessä kuntien kanssa käynnistänyt alueella 28 kulttuurihyvinvointiin liittyvää pilottihanketta.

Länsi-Suommen alueverkostosssa ovat mukana seuraavat 14 jäsentä (tilanne maaliskuussa 2018):

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Esa Vienamo

Puh. 0400 883317, sähköposti esa.vienamo@etela-pohjanmaa.fi

Verkoston toiminnan vetämisestä vastasi helmikuun 2018 loppuun  Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hanke, jonka jälkeen verkostoa koordinoi Etelä-Pohjanmaan liitto.

Vieraile hankkeen sivuilla tästä linkistä.

Esa Vienamo
Projektipäällikkö
+358 400 883 317

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja Facebookissa