Länsi-Suomi

 

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin alueverkosto järjesti ensimmäisen kokoontumisensa Seinäjoella 25.1.2017.

Taikusydämen Länsi-Suomen alueverkosto käynnisti toimintansa tammikuussa 2017. Verkoston toiminta-alue kattaa kolme maakuntaa, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan.  Asukkaita alueella on yhteensä 445 000, joista 97 000 ruotsinkielisiä.  Alueverkosto onkin kaksikielinen.

Länsi-Suomen alueverkoston toiminnan tavoitteena on eri tavoin kehittää terveyttä ja hyvinvointia edistäviä taide- ja kulttuuripalveluja sekä kulttuurin saavutettavuutta. Verkosto jakaa tietoa, osaamista ja kokemuksia ja ylläpitää keskustelua alan keskeisistä kysymyksistä. Alkuvaiheessa verkoston erityisen huomion kohteena oli sote- ja maakuntauudistus ja sen vaikutukset terveyttä ja hyvinvointia edistävien taide- ja kulttuuripalvelujen tulevaisuuteen.

Taikusydän Länsi-Suomen alueverkosto kokoontuu muutaman kuukauden välein eri puolilla toimialuetta. Verkosto toimii myös aktiivisesti yhteistyössä muiden alueverkostojen kanssa. Yhteistyön tuloksena sekä Etelä-Pohjanmaa että Pohjanmaa olivat mukana vuonna 2018 toteutetussa kuuden maakunnan yhteisessä Kulttuurisote -hankkeessa.

Verkoston toiminnan vetämisestä vastasi helmikuun 2018 loppuun  Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hanke, jonka jälkeen alueverkoston toiminnan koordinoinnista ovat vastanneet Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan liitot.  Alueverkostossa ovat mukana seuraavat 19 jäsentä:

Lisätietoa:

Hanna Hangasluoma, kulttuuripäällikkö
Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoki
hanna.hangasluoma(at)etela-pohjanmaa.fi
+358 40 751 5610

Tarja Hautamäki, kulturchef/kulttuuripäällikkö
Österbottens förbund/Pohjanmaan liitto
tarja.hautamaki(at)obotnia.fi
+358 44 723 5007

 

Kulttuurihyvinvointia ilman rajoja Facebookissa

Päivitetty 1.9.2021.